BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  GÜNCEL

Atatürk havaalanı patlaması son dakika haberleri

İSTANBUL Atatürk havaalanı patlamasında son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Ölenlerin kimlikleri belirlenmeye başlarken havaalanı saldırısının kanlı bilançosu da ortaya çıktı.

Abone ol

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndan dün akşam gelen son dakika haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 3 canlı bomba Atatürk havalimanı dış hatlar terminalini kana buladı. 

Kanlı saldırının bilançosu ilerleyen saatler içinde hızla arttı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 36 olan ölü sayısı yeni günde yine arttı.

ÖLÜ SAYISI SON BİLANÇO

Gelen yeni haberleri göre ölenlerin sayısı 41'e ulaştı. 239 yaralı vardı. Onlara ilişkin yeni haberler de ulaştı. Yaralılardan 109'unun taburcu edildiği bildirildi.

Atatürk havaalanı yeniden uçuşa açılırken saldırıya ilişkin bir çok iddia gündeme geldi.

Saldırının ayrıntıları da ortaya çıkıyor. Kanlı saldırı Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatlar gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkında gerçekleşti. 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası havaalanı ana baba gününe döndü.

RUS YOLCULARIN OLDUĞU YERDE

Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi. 

HAVAALANI SALDIRISI ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENİYOR

Adli Tıp Kurumu'na getirilen 3'ü canlı bomba 39 cenazenin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimliği belirlenen cenazelerden 18'i aileleri tarafından teslim alındı.

Bu arada, ailelerin Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürüyor.

YARALILARIN BİLGİLERİ SABİM 184'Ü ARAYIN
Atatürk Havalimanı saldırısında yaralananların isim ve hastane bilgilerine SABİM'in "184" numaralı hattından ulaşılabilirsiniz.

Yaralılar Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altında.

HAVAALANI ÇALIŞMAYA BAŞLADI UÇUŞLAR YAPILIYOR

Atatürk havaalanı saldırı sonrasında uçuşlara kapatılmıştı. Sabah saatlerinden itibaren havaalanı yeniden açıldı. Terör saldırısının ardından yolculuk için Atatürk Havalimanı'na gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren uçuş işlemlerini yapmaya başladı. Zaman zaman bilet satış gişelerinde ve pasaport kontrollerinde yoğunluğun oluştuğu görülürken bazı seferlerin ise iptal edildiği uçuş bilgisi panolarından ilan edildi. Saldırının ardından uçuşu gerçekleşmeyen yolcular ise biletlerini en yakın uçuşa alabilmek için havayolu firmalarına başvuruyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DAYDI

Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Yıldırım, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Burada yaklaşık 20 dakika kalan Yıldırım, hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen vatandaşlara ve personele dönerek, "Hepimizin başı sağ olsun." dedi. Ziyaretin ardından ise saat 04.45'te Ankara'ya gitti.

ABD, UÇUŞ YASAĞINI KALDIRDI

ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından, İstanbul ve ABD arası uçuşlara getirmiş olduğu yasağı kaldırdı.