BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atatürk Baraj Göleti lise öğrencisini yuttu

Kahta ilçesinde yüzmek için Atatürk Baraj Göleti'ne giren İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi boğularak hayatını kaybetti.

Abone ol

Kahta İmam-Hatip Lisesi'nde yatılı olarak okuyan ve aynı okulun pansiyonunda kalan İbrahim Halil Fırat(16) yaklaşık 10 arkadaşıyla izin almadan Atatürk Baraj Göleti'nde yüzmeye gittiler.

Gençler, daha önceden içersinde sporcuların da bulunduğu çok sayıda kişinin boğularak hayatını kaybettiği ve yüzmenin yasak olduğu bölgede serinlemek için suya girdiler.

Serinlemek isteyen lise öğrencilerinden İbrahim Halil Fırat'ın baraj göletinin ortalarında bulunan ve kıyıya mesafesi yaklaşık 40 metre olan balık kafesine ulaşmak için ortalara doğru ilerledi. Bazı arkadaşları balık kafesine ulaşırken, İbrahim Halil Fırat'ın yorulduğu için kafese kavuşamadan çırpınmaya başladı.

Fırat'ın çırpınmaya başladığını gören arkadaşları onu kurtarmaya çalıştı fakat arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen Halil İbrahim Fırat sudan çıkarılamayınca boğularak hayatını kaybetti. Fırat'ın arkadaşları da korkuyla hemen kıyıya çıktı.

Kıyıda bulunan kişiler tarafından bir kişinin boğulduğunun görülmesi üzerine hemen jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken ilçede dalgıç olmadığı için cesedi sudan çıkarmak için Adıyaman Sivil Savunma ekiplerine ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nin dalgıçlarına bilgi verildi. Adıyaman'da bulunan dalgıçların Açıköğretim sınavında olması nedeniyle Şanlıurfa'dan dalgıç istendi. Şanlıurfa'da bulunan dört dalgıçtan ikisi başka şehirde eğitimde olduklarından dolayı diğer iki dalgıç da resmi olarak tek başlarına yüzemedikleri için gönderilmedi.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Berçin ve İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erkan da olay yerine geldi. Yaklaşık 3 saat sonra Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat dalgıçlarının olay yerine gelmesiyle ceset sudan çıkartıldı. Fırat'ın cesedi sudan çıkartılırken yakınları sinir krizi geçirdi. Çıkarılan ceset ambulansla Kahta Devlet Hastanesi morguna oradan da otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.