BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ataşehirli gençler çok şanslı

Ataşehir Belediyesi tarafından Ferhatpaşa Mahallesi’nde hizmete açılan Gençlik Merkezi, Ataşehirli gençleri geleceğe hazırlıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek sağlayan Merkez’de gençlere yönelik sanat dersleri ve atölye çalışmaları yapılıyor.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi tarafından Ferhatpaşa Mahallesi’nde hizmete açılan Gençlik Merkezi, Ataşehirli gençleri geleceğe hazırlıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek sağlayan Merkez’de gençlere yönelik sanat dersleri ve atölye çalışmalarının yanısıra kültür gezileri ve söyleşiler de yapılıyor.

Birçok alanda gençlere hizmet sunan Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi bünyesinde; 11. ve 12. sınıf öğrencileri Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanıyor, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için de eğitimler devam ediyor. 

Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde gençler sanata da yönlendiriliyor. Gitar ve bağlama derslerine başlanılan Merkezde, yeni gitar ve bağlama sınıfları da açılmaya devam edecek.

Konservatuara hazırlanan öğrenciler için de eğitimlerin başlayacağı merkezde, keman, dilsiz kaval, perküsyon, solfej, halk oyunları, tiyatro-drama sanat eğitimleri için kayıtlar devam ediyor.

Güzel Sanatlara hazırlık için çizim eğitimleri de verilen merkezde ayrıca fotoğrafçılık, sinema, belgesel, satranç, tiyatro eğitimleri için kayıtlar sürüyor. Merkezde verilen bir diğer önemli ders ise Temel Bilgisayar Kullanımı.

Hafta sonları gençlere; Türkçe, Matematik, Geometri, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Fizik derslerinden eğitim desteği veriliyor. Hafta içi etütler de ise öğrencilerin soruları cevaplandırılıyor. Ayrıca periyodik olarak tarama testleri ve deneme sınavları da yapılıyor.

Gençlik Merkezi, Ferhatpaşa Mahallesi Yeditepe Caddesi No:108 adresinde Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği üzerinde hizmet veriyor.