BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir'in ilk Meslek Yüksek Okulu açıldı

Ataşehir’in ilk yükseköğretim kurumu, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir İlçe MEB Müdürü ve şube müdürleri katılımıyla açıldı.

Abone ol

Ataşehir’in ilk yükseköğretim kurumu olma özelliğine sahip Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nun açılışı il ve ilçe protokolünün yanı sıra, iş ve eğitim dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, “Özellikle İstanbul için çok ihtiyaç duyduğumuz mesleki ve teknik alanda eğitim veren okulların artıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi. “Değişimi seyrediyorsanız o değişime seyirci olan birisi olarak kalırsınız, yok olur gidersiniz” diye sözlerini sürdüren Kaya, “ülkemize kazandırdığı meslek yüksekokulu için Mevlüt Adıgüzel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Harun Kaya’nın ardından konuşan Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mevlüt Adıgüzel ise, “Adıgüzel Meslek Yüksekokulu olarak; yaratıcı, çözüm odaklı, takım çalışmasına yatkın, sosyal, bilgiyi üreten, mesleki etik bilince ve liderlik özelliklerine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek ve onlara nitelikli eğitim ortamları ve olanakları sağlamak ana hedefimizdir” diye konuştu. “ Baş döndürücü bir hızla değişim ve gelişimlerin yaşandığı dünyamızda, en çok ihtiyaç duyulan mesleki yeterliliğe sahip, geleceğin iş dünyasının profesyonellerini ve liderlerini yetiştirecek bir okulu açmayı bana kısmet ettiği için Allahıma şükrediyorum” diyen Mevlüt Adıgüzel ayrıca, Ataşehir Adıgüzel Üniversitesi’nin de çok yakında temellerini atacaklarını dile getirdi.

Son olarak konuşan Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Tolu da konuşmasında, sektörün deneyimli yönetici ve iş adamlarından her program için “danışma komiteleri” ve ayrıca yüksekokul “danışma kurulu “ oluşturarak, onların öneri ve istekleri doğrultusunda müfredat oluşturulacaklarını ifade etti. Ayrıca, kariyer merkezi ile de öğrencilerin eğitim öğretime devamları sırasında sektörle tanışmalarını sağlayacaklarını dile getiren Tolu, “Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulmalarına ve staj yapmalarına destek olacağız” diye konuştu.

Adıgüzel Meslek Yüksekokulu'nda yer alan bölümler
Adalet Programı
Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı
Grafik Tasarımı Programı
Dış Ticaret Programı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
İşletme Yönetimi Programı
Mekatronik Programı
Optisyenlik Programı
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı
İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 

Kaynak: http://www.istanbulumgazetesi.com.tr/