BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir Gönüllüleri Derneği'nin yardımsever yürekleri

Ataşehir Gönüllüleri Derneği Başkanı Şenel Dınız’la yaptıkları çalışmalarla ilgili söyleşimiz.

Abone ol

Ataşehir Gönüllüleri Derneği olarak kısaca derneğinizden bahseder misiniz?

Dernek çalışmalarına ilk olarak, Kadıköy Belediye’sine bağlı KASTAV (Kadıköy Sağlık Sosyal Dayanışma Vakfı) ile başladık. 10 yıl boyunca KASTAV Ataşehir Şubesi olarak faaliyet verdik. 2009 yılında Ataşehir’in ilçe olmasıyla birlikte, Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin de büyük desteği ile Ataşehir Gönüllüleri Derneği olarak hizmet vermeye başladık.

7 kişiden oluşan yönetim kurulu kadromuz şöyle: Şenel Dınız, Melek Köstereli, Nevin Çakıroğlu, Gülay Özsayın, Mihriban Yılmaz, Şebnem Durmaz, Tuncay Akar.

img_7141.jpg


Ataşehir Gönüllüleri Derneği olarak
 neler yapıyorsunuz?

Ücretsiz hobi atölyeleri düzenliyoruz. Yetişkinler tarafından yoğun ilgi gören atölyelerimiz şöyle:

Türk Sanat Müziği Korosu
Türk Halk Müziği Korosu
El Sanatları-mefruşat
Latin Dansları
İngilizce
Yoga
Halk Oyunları
Porselen Dekorlama
Bale (çocuklara yönelik)

El sanatları kursumuz yılda 2 defa sergi yapıyor. Dans sınıflarımızdaki öğrenciler çeşitli etkinliklerimizde dans gösterileri yapma fırsatı buluyor.

Türk Halk Müziği Koromuz, Hocamız Sayın Ahmet Turan ŞAN ve Türk Sanat Müziği Koromuz ise Sayın Atilla GÜNDÜZ eşliğinde çalışmalar yapıyor, yılda 2 kez konser veriyorlar. Bu ücretsiz konserlerimizin protokol konuklarıysa Ataşehir’de bulunan Darülaceze’nin sakinleri oluyor.

Dernek olarak yardım konusunda yaptığınız şeyler var mı? Varsa neler yağıyorsunuz?

Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki şimdiye kadar yardıma ihtiyacı olupta bu kapıdan boş dönen olmadı. Yardımlarımızı 17 mahallemiz dışında, bütün Türkiye’ye ulaştırdık diyebilirim. Bütün arkadaşlarımla birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, ancak öyle büyük maddi yardımlar aldığımızı söyleyemem, kendi kişisel çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışan bir derneğiz.

Neler yaptığımıza gelince, üniversite öğrencileri çoğunlukta olmak üzere 20’ ye yakın çocuğumuza maddi destek oluyoruz. Okullarımızda tespit edilen ve bize bildirilen fakir öğrencilerimize eşofman, kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Eğitim konusunda yine ilçe sınırlarımızı aşarak, Bayburt ve Urfa’daki çocuklarımıza kışlık botlar yolladık. Ardahan, Şırnak, Bayburt gibi illere dahi yardım ulaştırdık.

İkinci el eşya yardımı yapıyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte ev eşyalarını temin edip, evlerini sıfırdan döşediğimiz üniversiteli gençlerimiz var.

Ataşehirli, duyarlı dostlarımızın desteğiyle, ikinci el kıyafetler topluyoruz. Ancak bu kıyafetler kesinlikle eski ya da yıpranmış değil. Çoğu marka, yeni sayılabilecek kadar az kullanılmış kıyafetler ütülenmiş, tertemiz poşetler içinde elimize ulaşıyor. Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’nin desteğiyle, bize sağlanan araçlarla, bu yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

img_7137.jpg 

Her yıl, emekli öğretmenlerimizi ziyaret ediyor, onları unutmadığımızı gösteriyoruz.

Darülaceze’deki yaşlılarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. Bir ziyaretimiz sırasında, ”Bize gelmeyin lütfen, herkes buraya geliyor, bizse burdan çıkmak istiyoruz“ dediler. Bizde onlara bir eğlence tertip ettik. Gönüllülerimizin kendi hazırladığı birbirinden lezzetli yemeklerin eşliğinde, sazlı, sözlü, yaşlılarımızın çok mutlu oldukları, eğlendikleri bir gece oldu.

Van depreminden hemen sonra, ertesi gün yüze yakın koliyi Van’a gönderdik. Bu kolilerde mamadan, bebek bezine, sütten battaniyeye kadar pek çok ihtiyaç malzemesi bulunuyordu.

Bizimle paylaşmak istediğiniz, sizi en çok etkileyen, unutamadığınız bir anınızı sorsak, neyi anlatırdınız?

Sıradan bir sabah, Şırnak’ın bir dağ köyünden, telefon aldık. Bizden internet aracılığıyla haberdar olduğunu belirten bir İlkokul öğretmeni, okuluna kütüphane kurmak istediğini, oradaki çocukların Atatürk’ü daha yakından tanımayı istediklerini ancak elinde ders kitabı dışında başka kaynak olmadığını söyleyerek, bizden yardım istedi. Bizde hemen bu talebi karşılamak için, canla başla çalışmaya başladık. Ve gönüllülerimiz sayesinde birbirinden güzel kitaplar yollayarak, öğretmenimize ulaştırdık ve o çok istediği kütüphanenin kurulmasını sağladık.

Dernek  olarak ileriye dönük amacınız nedir?

Burs verdiğimiz çocuklarımızın sayısını daha da arttırmak istiyoruz. Bir eğitimci olarak öğrencilere destek olunmasının gerekliliğini biliyoruz ve bu konudaki desteğimizi artırabilmek öncelikli hedefimiz. Ve son olarak Sayın Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye bize vermiş olduğu destek ve katkıları teşekkürlerimizi sunuyoruz.


atasehir-g.-tsm-(76).jpg
 
dsc_7076.jpg 
img_7136.jpg 
p1130211.jpg 

 Ataşehir Gönüllüleri Derneği

 Adres: Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Ataşehir/İSTANBUL No:2/17 (Sevinç Dersanesi  Karşısı)
 
 Tel: 0216 456 86 79 
 

http://www.atasehirgonulluleri.org/