BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

Atanmayan öğretmenler Gül'ü terletecek!

Youtube World View, 1 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlayacak. Gül atanamayan öğretmenlerin sorularını yanıtlayacak.

Abone ol

Dünyanın önde gelen liderlerini ağırlayan Youtube World View'un aralık ayında konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacak.

Gül, dünyanın her yerinden kullanıcılar tarafından Youtube World View platformuna yüklenecek ve yine kullanıcıların oyuyla belirlenecek metin veya video formatındaki soruları cevaplayacak.

1 Aralık Perşembe günü canlı olarak yayınlanacak olan söyleşi için Cumhurbaşkanı'na şu ana kadar en çok sorulan soruların başında atama bekleyen öğretmenlerin durumu, ekonomik kriz, deprem ve terör konuları geldi.

28 Kasım'a kadar açık kalacak soru panelinde, kullanıcılar tarafından en çok oy alan 10 soru Gül tarafından cevaplanacak.

OBAMA VE BONO DA KATILDI

www.youtube.com/user/worldview adresinden takip edilebilen uygulama Google'ın Moderator teknolojisiyle geliştirildi. Her ay farklı bir ismin konuk olduğu platforma şu ana kadar ABD Başkanı Barrack Obama ve U2 grubunun solisti Bono'nun da aralarında bulunduğu 15 isim, kullanıcılardan gelen soruları yanıtladı.

İŞTE LİSTEDE İLK 5 GİREN SORULAR

* "44 bin atama sözü tutulacak mı? Bize destek verip, Milli Eğitim Bakanı ile görüşecek misiniz?"

* "2011 KPSS mağduru öğretmenlere verilen sözler tutulacak mı?"

* "Avrupa Birliği'ndeki ülkelerin ekonomik alandaki başarısızlıklarından sonra sizce Türkiye hâlâ AB'ye girmeli mi?"

* "Nasıl bir Türkiye hayaliniz var?"

* "Van'daki deprem nedeniyle zarar gören okulların hasar durumu ve atanan öğretmenlerimizin kalacak yer sorunuyla ilgili henüz kesin bir gelişme kaydedilmedi. Bu konuda ilginizi bekliyoruz."