BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan 'sivil anayasa' sözü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni Anayasanın, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik beraberlik içinde tartışılarak ve bir noktada buluşmak suretiyle yapılacağını belirtti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni Anayasanın, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik beraberlik içinde tartışılarak ve bir noktada buluşmak suretiyle yapılacağını belirterek, ''İlk sivil Anayasayı bizim dönemimizde çıkaracağız'' dedi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Atalay, Düzce Akçakoca ve D-100 karayolunda yapılan Galericiler Sitelerinin açılış törenine katıldı.

Bakan Atalay, törende yaptığı konuşmada, 2008'de yapılan yeni düzenlemeyle şehir merkezlerindeki ikinci el oto galericilerinin kent dışına çıkarılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu kapsamda 25 kentte çalışmaların tamamlandığını dile getiren Atalay, bu illerden biri olan Düzce'de ikinci el otomobiller galerilerinin şehir merkezlerindeyken hem ekonomik hem de güvenlik anlamında olumsuz bir durum teşkil ettiğini ifade etti.

Bakan Atalay, ''Şimdi görüyorum ki artık galericiler, şehir dışında ve beraber ortaklaşa yapılar yaparak siteler oluşturmaktadırlar. Bu sitelerde ilk önceleri belki ekonomik olarak olumsuzluklar yaşayabilirler, ancak araba alıcıları artık böyle alanları tercih etmektedirler'' dedi.

Adana'da yapılan galericiler sitesinin adeta kent haline geldiğini, Ankara'da 2008'de bu yana bu galericileri bir araya getiremediklerini kaydeden Bakan Atalay, bu sistemi Ankara'da oturtamadıklarını, ancak çalışmaların süreceğini, valiler ve belediye başkanlarının bu konuda daha dikkatli ve hassas olmalarını beklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Bakan Atalay, sitelerin açılışını yaptı.

TERÖR TÜRKİYE'NİN AYAĞINA BAĞLANMIŞ BİR PRANGADIR

Buradaki açılışın ardından kentteki bir düğün salonunda ''Türkiye Vizyonu'' konulu konferansta konuşan Bakan Atalay, AB süreci içerisinde Türkiye'nin ilerleme kaydettiğini ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi konumuna geldiğini söyledi.

''Yeni Anayasa, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik beraberlik içinde tartışılarak ve bir noktada buluşmak suretiyle yapılacak. İlk sivil Anayasayı bizim dönemimizde çıkaracağız'' diyen Atalay, 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayasa değişikliğiyle olduğunu, ikinci Anayasa değişikliğinin ise 12 Eylül referandumuyla gerçekleştiğini anımsattı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuşmasında şunları kaydetti:

''12 Eylül'de değişen Anayasa paketindeki etkiler görüşülüyor ve görüşülecektir. Yargı reformu yaşanmaktadır. Geçiş kolay olmayacaktır. Gelişmeler sağlıklı şekilde gidiyor. Türkiye yeni Anayasa ile değişecektir. Terör, Türkiye'nin ayağına bağlanmış bir prangadır. Terörü, cesaretle üzerine giderek çözeceğiz. Risk alıyoruz. Şimdiye kadar sorumlular, sorunları halının altına süpürmüşler. Bizler sorunları halının altına sürmüyoruz. 30 yıldır kaybedilenleri kurtarmak için Milli Birlik ve Kardeşlik Programını yürütüyoruz. Tabii ki zaman zaman sinirler geriliyor. Ama gerekli adımları atıyoruz. Şimdi sorunlar daha fazla demokrasi ve diyaloglarla çözülecektir. Daha fazla ikna ederek, daha fazla hoşgörüyle çözülecektir. Şiddet ve baskı politikalarıyla çözülemez. Bunu da sadece AK Parti hükümeti çözer. Çünkü AK Parti, Türkiye'nin her yerinde var olan partidir. İki dil isteyenlerin amacı ülkeyi bulandırmak içindir.''

Konferansın ardından AK Parti Düzce İl Teşkilatını da ziyaret eden Bakan Atalay, daha sonra kentten ayrıldı.