BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan polis dayağına tepki!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dağlıca saldırısıyla ilgili Meclis'te soruları cevapladı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dağlıca saldırısıyla ilgili konuştu askerin kahramanca mücadele ettiğini söyledi. İstanbul'daki polis dayağıyla ilgili de konuşan Atalay, gerekli incelemelerin yapılacağını ifade ederek olayı sert bir dille eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu Tasarısı'nın geneli üzerindeki milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Atalay, ''Dağlıca'da ihmal var mı?'' sorusuna, hain bir terör saldırısı yaşandığını belirterek, dün bölgeye giderek bilgi aldığını  hatırlattı.  
 
Atalay, ''Dün orada Genelkurmay Başkanı ve arkadaşları teferruatıyla dinledik. Olayı yaşayan ve yerindeki arkadaşlarla görüştüm. Bu tür olaylar inceleniyor. Bu Silahlı Kuvvetler'in kendi sorumluluğu içinde. Ama bizim oradan aldığımız ve size söyleyebileceğim, oradaki askerlerimiz doğrusu başarılı bir mücadele vermişler. Gece yarısı 03.00-03.30'da olmuş saldırı. Çok ciddi çarpışma... Ben orada dinlediğim, askerlerimizin başarılı mücadele verdiği kanaatine vardım. Diğer boyutları araştırılıyor'' diye konuştu.   
 
POLİS DAYAĞINA TEPKİ!
 
İstanbul Fatih'te bir kişinin polisler tarafından dövülmesiyle ilgili soruya karşılık Atalay, şöyle konuştu: 
 
''Bir çok yerde yanlışlıklar, hukuksuzluklara olabilir. Ben de İstanbul'da dün gece olan olayı izledim. O onaylanacak bir şey değil, gereği yapılır. Zaten İçişleri Bakanlığı hemen müfettiş görevlendirdi. İşkence suçunun cezası şu anda çok ağır. Yeni pakette zamanaşımını da kaldırıyoruz. Cezası çok ağır ve kasten yaralama cezası öngörüldü, paraya çevrilemez, tecil edilemez. Bu vesileyle ifade edeyim; son 2 yılda Türkiye'den işkenceden dolayı hiç dava açılmamıştır. Ne Türkiye'den ne AİHM'e giden dava olmuştur. Çünkü cezası çok ağırlaştırıldı. Bunlarla ilgili gereken yapılır, yanlışlıkların üstü örtülmez.'' 
 
AÇILIMI SAVUNDU!
 
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin ve konuyla ilgili politikaların devam ettiğini anlatan Atalay, şunları kaydetti: 
 
''Terörle mücadelenin pek çok boyutu vardır. Birisi güvenlik, onun dışında tabii sosyal, siyasi, hukuki pek çok boyutu var. Bu kararlılıkla sürdürülüyor. Bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmaların da sorumlusu olarak hepsini bugün de olsa yaparım, savunurum. Bizim bütün derdimiz, Türkiye'yi terörden kurtarmak, huzur  ve kardeşlik içinde ülkede hayatı sürdürmek. Taviz vermeyeceğimiz şeyler vardır; ülkemizin, milletimizin birliği, bütünlüğü ve hukuk içinde olmak.  Bizim bütün mücadelemiz bu çerçevede yürür. Bu sorunları çözmek için aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.'' 
 
Atalay, terörle mücadele konusunda kurumlar arasında irtibat, güven, koordinasyonun en etkili dönemini yaşadığını söyledi.  
 
Tasarının geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçilmesi kabul edildi.