BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  SEÇİM

Atalay'dan malumun ilanı gibi sözler! Cumhurbaşkanı adayımız....

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Abdullah Gül'ün AK Parti'ye geri dönüşüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 7 televizyonunda katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin süreci değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması için güçlü bir iradenin olduğunu söyleyen Atalay, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'nde Başbakan olacağı bir tablonun seçmene güven vereceğini söyledi.

GÜL İKNA EDİLMELİ

Atalay şunları söyledi:

“Partimizin, tüm mekanizmalarımızın daha çok Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olması gibi bir iradesi çıktı ortaya. Şu anda önemli olan bu hareketin geleceğidir. 2015 seçiminde zorluk çekmeyeceğimiz formül gerekiyor. Anayasa dahil tüm hedefler gerçekleştirilebilir. Burada güçlü bir cumhurbaşkanı, güçlü bir başbakan ve parti başkanı. 2’si de güçlü olacak.

Abdullah Bey’in ikna edilerek tekrar partimizin başında bulunması, bu seçimi bizim için çok daha rahat şekle getirecek. ‘Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Tayyip Bey’dir. Partimizin geleceğinde, kendisi ikna edilerek kongremize genel başkan olarak Abdullah Bey’in seçilmesi sağlanmıştır. Geçiş dönemi başbakanlığı şu tarafından yürütülecektir’ gibi açıklama hem topluma güven verecek hem de parti tabanında rahatlık sağlayacaktır.”