BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan işkenceye sıfır tolerans

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerine bilgi verdi. İşte o sözler;

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, göreve geldiklerinden bu yana bütün karanlık odakların üzerine hiç çekinmeden gittiklerini söyledi. İşkenceye sıfır tolarans tanıdıklarını söyleyen Atalay, törerle mücadelede vatandaş ayrımına dikkat çekti, MOBESE'nin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2011 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.

Bakanlığın devlet ve toplum yaşamında çok önemli görevler üstlenmiş temel bakanlıklardan biri olduğuna dikkati çeken Atalay, ülkenin her köşesinde geniş bir şekilde örgütlenerek, vatandaşlara hizmet sunduklarını anlattı.

Polis merkezlerini, insanların sadece güvenlik değil, tüm ihtiyaçları için başvurabilecekleri ''devlet kapısı'' haline getirmeye çalıştıklarını belirten Atalay, daha kaliteli hizmet sunumu amacıyla polis merkezlerinde görevli 40 bin personelin tamamının hizmet içi eğitimden geçirildiğini anlattı.

Bakan Atalay, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların faillerinin yakalanması konusunda büyük yararı görülen MOBESE sisteminin tüm ülkeye yaygınlaştırıldığını ifade etti.

''ÜLKE ÇETE GÖRÜNTÜLERİNDEN ARINDI''

Hükümet olarak, her türlü organize suç örgütünün ortaya çıkarılması ve bunlarla yılmadan, çekinmeden kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Atalay, ''Göreve geldiğimiz günden bugüne bütün karanlık odakların üstüne hiç çekinmeden gittik. 'Temiz ülke, temiz toplum' hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. Bütün gayret ve çalışmalarımız, 'karanlık odakların ve alanların olmadığı, şeffaf, demokratik bir toplum ve devlet yapısı, aydınlık bir ülke' içindir. Ülke son yıllarda yapılan çalışmaların neticesinde mafya ve çete görüntülerinden arındı'' diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede de önemli aşamalar kaydedildiğini anlatan Atalay, ülkenin uyuşturucu transferinde transit ülke konumundan çıkarıldığını anlattı.

''Güvenlik için özgürlükten, özgürlük için de güvenlikten taviz verilemez'' diyen Atalay, şöyle devam etti:

''Vatandaşlarla terörist ayrımının yapılması, vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarının ve sivil toplumun önündeki engellerin kaldırılması, bölücü terör örgütünün siyasal ve toplumsal zeminlerini ortadan kaldıracak en önemli adımlardır. Güvenlik alanında temel yaklaşım öldürmek değil, insanımızı yaşatmaktır ama terör var olduğu sürece terörle mücadele büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''

''İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS''

Şehit aileleri ve gazilere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Atalay, şu ana kadar 10 bin 746 şehit ve malul yakını ile çalışabilir durumda olan malulün, kamu kuruluşlarında istihdam edildiğini ifade etti.

''Hükümet olarak hedefimiz, hiçbir işkence vakasının olmadığı bir Türkiye'dir'' diye konuşan Atalay, bu hedefe ulaşmak için 'işkenceye sıfır tolerans' politikasının kararlılıkla uygulandığını anlattı.

Atalay, yerel yönetimlere 2002 yılında 4,7 milyar lira aktarılırken rakamın geçen yıl 15,6 milyar lira olarak gerçekleştiğine dikkati çekti.

Bakanlığın, ''Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi''ni de yürüttüğünü hatırlatan Atalay, ''Pilot uygulama başarıyla sonlandırıldı. Bu projeyi ülke genelinde yaygınlaştırmaya başlayacağız'' dedi.