BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  POLİTİKA

Atalay'dan BDP için bomba iddia!

İstihbarat raporlarına BDP'nin seçimlerden önce PKK'nın silah bırakmasını istemediği iddia edildi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 7 televizyonunda Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulisi' programına katıldı.

Programa Kurban Bayramı mesajı vererek başlayan Atalay, bayramı Ankara'da geçireceğini söyledi. Demokratikleşme paketiyle beraber tüm insanları kardeş yapma bir düşüncesi olduğunu söyleyen Atalay, AK Parti'nin güzel bir olaya imza attığının altını çizdi. Atalay, paketle ilgili yapılan sığ yorumların bayramda bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti: Bayram ortamında çözüm sürecinin tekrar düşünülmesini temenni ediyorum.

BDP'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER
Çözüm süreci ve demokratikleşme süreciyle ilgili olarak BDP'ye ağır eleştirde bulunan Beşir Atalay çok konuşulacak bir cümle kurdu: MİT'in görüştüğü Kandil ve İmralı çözüm sürecinde BDP'ye göre daha tutarlı, makul davranıyor, işin önemini daha iyi anlamış görünüyor.

İSTİHBARAT RAPORUNDAKİ O İFADE
Elindeki bir istihbarat raporundaki ifadeyi de okuyan Atalay, BDP'nin seçimlerden önce PKK'nın silah bırakmasını istemediğinin altını çizdi ve bunun gerekçesini anlattı...

İşte Atalay'ın açıklamalarından satır başları:
BİR TARAFTA MHP DİĞER TARAFTA BDP

-Demokratikleşme paketinin aylarca bunun hazırlığını yaptık. Her maddenin altında koca bir dosya var. Bu konuları çok ayrıntı çalışırız. AK Parti'nin mutfağı iyi çalışır...
- Ana muhalefet şaşkınlık içerisinde. Kendi iç dengelerini sağlamayadılar. AK Parti ile irtibat kurmak isteyen bir ekip var. Ulusalcı bir ekip var CHP'de. Orada çelişkiler var. MHP bildiğimiz bir görüntü içerisinde. Terörün sona erdirilmesi anlamında her adımda hep aynı tavrı gösterdi.
-Bir tarafta MHP diğer tarafta da BDP var. Ne yaparsan yap, 60'lı yıllardan kalan ve Türkiye'nin siyasetini analiz yapmayan ve terör örgütüyle birlikte hareket eden bir BDP. Biz bunlara rağmen adımlar atıyoruz.

"PAKETE YÜZDE 70 DESTEK VAR"

-Her madde ile ilgili kamuoyunun görüşünü aldık. Kamuoyunda çıkan sonuçlar neticesinde pakette vazgeçtiğimiz maddeler de var. Vatandaş şiddet olmasın istiyor. Vatandaş bu olgunluğua geldi ana muhalefet partileri bu olgunluğa gelmedi. Pakete yüzde 70'in üzerinde destek var.

ATALAY'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

-AK Parti hükümeti olarak bu adımları atarken hiçbir zaman kaybetmedik hep kazandık. Ak Parti Hükümeti'nin 11 yıllık süre içerisinde attığı adımların yüzde 50'si Kürt vatandaşlarımızla ilgili adımlar attık. Bunları başkası istedi diye atmadık. Paketten en fazla faydalanacak olan yine Kürtlerdir. Tabi paketten tüm Türkiye'den yaralanacak.

KANDİL VE İMRALI BDP'YE GÖRE DAHA TUTARLI

-BDP'liler bizim yapmak istediklerimizi zerre kadar anlamamış. MİT'in görüştüğü Kandil ve İmralı çözüm sürecinde BDP'ye göre daha tutarlı, makul davranıyor, işin önemini daha iyi anlamış görünüyor.

"BİZ APTAL MIYIZ?"

-AK Parti'nin 11 yılda yaptıkları bir devrimdir. Sosyal değişme kendi başına iyi çalışılmalı. İyi çalışmazsanız toplumda gerginlik yaratırsınız. Bazı değişiklikler topluma pahalıya mal olabilir. Değişimi topluma yaptıran bir yöntem de vardır. O zaman toplumda gerginlikler, çatışmalar olmaz.
-Kıyafet değişikliği buna örnektir. Aslında bu çok basitti de neden biz AK Parti'nin ilk zamanlarda yapmadık, niye biz 11 yıl sonra yaptık, aptal mıyız biz?
-O zamanda toplumda gerginlikler olabilir. Bugün o hale geldi ki, herkes baktı ki bunun ne kadar insani olduğunu gördü. Sosyal değişmeleri biz 11 yılda böyle gerçekleştirdik. Biz devrim yaptık. Yapısal fonsşiyonel kuramının bir gereğini yaptık.

"DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

-İmralı ve Kandil'le diyaloglarımız devam ediyor. Hükümet bununla ilgili elinden geleni yapıyor. Şiddet bitecek, siyaset herşeyi çözecek. Çözüm sürecinin temeli bu. BDP'nin tavrı belli... Silah bırakılacak, hükümet o insanların durumlarıona göre eve dönüşlerini yeniden dizayn edecek.
-Alanda şimdi tatsızlıklar var. Vatandaşalara, işadamlarına, yatırımcılara tedirgin eden durumu da var. Bunları iyi değerlendiriyoruz, görmezlikten gelmiyoruz.
-Türkiye'nin terörü içerden çok dışardadır. İlk defa türkiye bu sorununu çözmeye çalışıyor ve bundan rahatsız olan bir kesim var.
-Hükümet olarak kararlığımızı ortaya koyuyoruz. Doğu'daki vatandaşlarımız bizim samimiyetimizi ve kaygılarımız bilsin.

BDP: SİLAH GİDERSE SEÇİMDE ZORLANIRIZ

-Birileri kötü niyetler içerisindeyse, terör bitmesin istiyorsa o onların sorunudur, bizim kördüğümüzü değildir. Elimde bir istihbarat raporu var. Rapora göre; silah giderse seçimde biz zorlanırız, diyor. Bunlar kötü niyettir. (BDP'yi kastederek)
-Süreçle ilgili hiç bir tıkanma yok, düğüm falan da yok süreçte.