BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay ve AK Parti'yi şaşırtan sürpriz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili oylama sonucunun AK Parti için büyük sürpriz olduğunu söyledi

Abone ol

Yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili oylama sonucunun AK Parti için büyük sürpriz olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, "Niye böyle oldu, bunu herhalde grubumuz, parti grupları irdeliyordur'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili oylama sonucunun AK Parti için büyük sürpriz olduğunu söyledi.

Bir televizyon programına katılan Atalay, "Niye böyle oldu, bunu herhalde grubumuz, parti grupları irdeliyordur'' dedi.

Bundan sonraki süreci değerlendiren Atalay, referandumu kimsenin istemediğini vurgulayarak, ''Referandum dediğiniz ülke genelinde ciddi bir seçimdir. Şu anda hiçkimse bunu planlamış değil, bizim de öyle bir beklentimiz yoktu" diye konuştu.

Referandum yapıldığı takdirde de tarihin yetişmeyeceğini, amacına ulaşamayacağını belirten Atalay, tasarının Meclis'e geri gönderilmesi durumunda tekrar oylanarak vazgeçileceğini düşündüğünü söyledi.

Bunun çok fazla tedirgin olunacak bir konu olmadığını belirten Atalay "Bir çözüm bulunacak ama referandum ihtimali çok zayıf" dedi.

TBMM'de kabul edilen, yerel seçimleri öne alan değişiklik teklifi 360 oyla refarandum eşiğinde kalmıştı.