BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Atalay insan kemikleri için kimi suçladı!

Diyarbakır'da cezaevi olarak kullanılan yerde çıkan insan kemikleri için Bakan Atalay'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır'da bir dönem "ceza ve tevkifevi" olarak kullanılan tarihi İçkale'de çevre düzenlemesi kazıları yapılırken 6 insana ait kafatası kemiğinin bulunmasına ilişkin, "Türkiye giderek açık toplum oluyor. Geçmişte yapılan yanlışlar varsa, onlarla da bugün devlet gayet açık bir şekilde yüzleşiyor" dedi.

Atalay, beraberindeki heyetle, Yasemin Devrimi'nin birinci yıl dönümü kutlamalarına Türkiye adına katılmak üzere Tunus'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde restorasyon çalışması devam eden ve bir dönem "ceza ve tevkifevi" olarak kullanılan tarihi İçkale'de çevre düzenlemesi kazıları yapılırken 6 insana ait kafatası kemiğinin bulunmasının hatırlatılması üzerine Atalay, şunları kaydetti:

"Eskiden kalan o çalışma sürüyor. Tabii bunları beklemek lazım. Bunların tahlili vesaire yapılacak herhalde, değerlendirmeleri, kimlere ait olduğu, ne zaman gibi. O zaman beklemek lazım. Bu konularda biz AK Parti hükümetinin tavrı daima açıktır, AK Parti'nin tavrı açıktır. Bir yerlerde bir yanlışlık olduysa biz onların üzerine daima gitmişizdir, gidilmesini arzu ederiz. Türkiye giderek açık toplum oluyor. Geçmişte yapılan yanlışlar varsa, onlarla da bugün devlet gayet açık bir şekilde yüzleşiyor. Ve o konularda yapılması gerekeni yapıyor, öyle değerlendirmek lazım."