BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay gözaltılarda topu yargıya attı!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son Ergenekon gözaltıları ile ilgili olarak topu yargıya attı: Biz değil yargı açıklayacaktır...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon kapsamında dün yaşanan gözaltı kararlarıyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçındı. Atalay, 'Bu konuda biz değil yargı konuşacaktır' dedi...

Seçimlerle ilgili her türlü önlemin alınmasıyla ilgili çalıştıklarını anlatan Atalay, şöyle konuştu: "Türkiye bir seçime gidiyor. 4  Mart Cuma gününden itibaren seçim takvimi başlamış oldu. Türkiye demokratik ülke. Bütün sorumlar siyaset ortamında açıkça konuşulsun. Seçimler toplumların konuşulması için vardır. Seçim ortamı bütün sorunların vatandaşlarca tartışıldığı ortamdır. Bizim valilerle toplantılarımız seçim güvenliğine yöneliktir. Kampanya dönemi huzurlu ve güvenli geçmesi için taşıyoruz. Bu anlamda her türlü gelişmeye hazırlıklıyız. Bu seçim ortamında bütün seçimlerden daha fazla güvenli ortam sağlanacaktır."

BİZ DEĞİL YARGI KONUŞACAK

Atalay dün yaşanan gözaltılarla ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

Ben dün değerlendirdim. Olup bitenleri biz şu anda yorumlama durumunda değiliz. İstanbul savcının kararlarını emniyet görevlilerimiz yerine getiriyorlar. Bu konuda bir açıklama yapılacaksa bu yargıya düşer. Bizim ileri yorumlar yapmamız uygun değil. Bu gözaltılarının gerekçesi ne? Şu anda bizim bilebileceğimiz bir süreç içerisinde yürümüyor. Direk basın özgürlüğüyle ilgisi ne kadardır? Örgüt ilişkisi nedir? Bunu yargı açıklayacaktır.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTİFA EDECEK

Atalay kanun gereği seçim tarihinin ilanından 5 gün içerisinde kendisiyle birlikte 3 bakanlığın istifa etmesi gerektiğini hatırlatarak, "Çarşamba günü istifa edeceğim" dedi. Atalay istifa ederken herhangi bir basın toplantısı yapmayacağını sözlerine ekledi.