BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay Gandi'ye demediğini bırakmadı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kayseri'deki rüşvet iddialarıyla ilgili belgeleri açıklayan CHP liderini yalancılıkla suçladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kayseri'deki rüşvet çetesi' iddialarına sert yanıt geldi. CHP lideri sözkonusu iddialara ilişkin bazı belgeleri açıklamadığını söyleyen Atalay,"Tam bir aymazlık, bir ana muhalefet partisi bu kadar aciz, çaresiz, bu kadar kurgu, bazı olaylardan medet umamaz. Belirli kısımları kopyalayıp, belirli kısımları saklama yalancılıktır" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin internet sitesinde yayımladığı 'rüşvet' iddiası belgeleriyle ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. Sözkonusu iddialara ilişkin İçişleri Bakanlığı, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri Valiliği'nin yasal sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirdiğinin altını çizen Atalay, CHP liderine sert sözlerle yanıt verdi:

"Muhalefet partisi işine gelen belgeleri alıyor. Bir iftirayı ispatlamak için bu oyunu oynuyor. Gerçeklerin açıklanmayacağını mı zannediyorlar. Sadece laf olsun diye. İdari işlere gölge düşürmeye çalışarak, görevini yerine getirenlere çamur atmak ibretlik bir durumdur. Bu ülkenin vatandaşı olarak söylüyorum tam bir aymazlık, bir ana muhalefet partisi bu kadar aciz, çaresiz, bu kadar kurgu, bazı olaylardan medet umamaz. Söyleyecek hiçbir şeyiniz yok, muhalefetin getireceği hiçbir teklifi yok, ülkeye katkısı yok.''

SAKLANAN BELGELERDE NE VAR?

İçişleri Bakanı Atalay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı belgelerle, soruşturmanın sürecine ilişkin ise özetle şu bilgileri verdi:

"Hacı Ali Hamurcu'nun yeni açılacak olan THY durağında hat temin edeceği vaadiyle çok sayıda müştekiyi dolandırdığı iddiasıyla, Kayseri Belediye Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunması üzerine Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı bir soruşturma var. Bu şahıs, 17 Temmuz'da Tekirdağ'da yakalanarak, Kayseri'ye getiriliyor. Bu şahıs savcılıktaki sorgusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet çetesiyle ilgili ifade veriyor. Bunun üzerine savcılık iddialara ilişkin işlem başlatıyor ve bakanlığımıza durumu bildiriyor. Bakanlıkta sözkonusu iddiaları Kayseri Valiliği'ne bir yazıyla bildiriyor. Valilikten bize gelen yazıda 'rüşvet' suçunun oluştuğu ve işlem yapılması gerektiği bildiriliyor. Bu yazı da bakanlık aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletiliyor. Savcılık ise hukuki soruşturmanın başladığını, bakanlığın idari soruşturma yapmasını istiyor. Konu, tamamen hukuki bir süreç içerisinde, Bakanlığımızın rutin işleri olarak ele alınmıştır. Rüşvetle ilgili savcılığın bakanlıktan izin alması zaten gerekmiyor.'' 

İKİ OLAY GİZLENİYOR

Atalay, ana muhalefet partisinin iki belgeyi gizlediğini de açıkladı:

"12 Mart 2007'de savcılık araştırma raporu hazırlıyor ve iddiaların soyut verilerden ibaret olduğuna ve işlem yapılmaması gerektiğine karar veriyor. Bu raporun ardından Valilikte işleme konulmama onayı veriyor. Bu karar taraflara ibraz edilmiş ve itaraza da gerek görülmemiştir. Bu belgeler muhalafet partisi tarafından yayımlanmadı.

Bunun dışında, muhalefet partisi liderinin bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Hacı Ali Hamurcu'nun sanki kendi isteğiyle polise gidip bu iddiaları açıkladığı izlenimi yaratılıyor. Bu kişi hakkıda suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunu bilmiyorlar mı? Bu kişi suç duyurusunun ardından kaçmış, başka bir şehirde yakalanmıştır. Belirli kısımları koparıp, belirli kısımları vermek yalancılıktır."

VALİ VEKİLİ GÖREVDEN ALINMADI

Kılıçdaroğlu'nun iddiaların ortaya atılmasının ardından Kayseri Vali Vekili'nin görevden alındığı yönündeki iddialarına ise "Vali vekili birinci sınıf bir il olan Gaziantep'de normal bir kararname ile tayin edilmiştir. Ana muhalefet bu kişi ne yapmıştır? Şimdi nerededir bunlarla hiç ilgilenmiyor" yanıtını verdi.

GÖREVDEN ALDIĞIMIZ BELEDİYE BAŞKANLARININ ÇOĞU AK PARTİ'LİDİR

Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlığımıza gelen ihbar ve şikâyetlerin değerlendirilmemesi söz konusu değildir. Asla siyasi kimliklere göre davranmayız, yasalara herkese göre eşit biçimde uygulanır. AK Parti iktidarı çetelerin korkulu rüyasıdır. Dönemimizde en çok mücadele ettiğimiz çeteler ve mafyadır. Bu konularda hiç müsamamız yoktur. Görevden aldığım belediye başkanlarının çoğunluğu AK Partilidir."

17 DEĞİL 50 KİŞİ VAR

"Bugün millete ve ülkeye verebileceği bir katkısı olmayan bazı siyasetçiler, bu basit polemiklerden medet ummaktadırlar. Görevini yapan memurlara vicdansızca iftira atmaktadırlar. Milletimiz de bunları ibretle seyrediyordur. Yapılan soruşturma çerçevesinde 50 kişi var 17 değil. Sayın Kılıçdaroğlu yine yanlış konuşuyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Ali Hamurcu hakkında soruşturma başlatılmasını talep ederek bizzat rezaleti ortaya çıkaran kişidir."