BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Atalay Filiz yakalandı bakın nerede bulundu!

Atalay Filiz kimdir, Atalay Filiz yakalandı mı sorularının cevapları netleşti. Gelen son dakika bilgiye göre günlerdir aranan seri katil Atalay Filiz yakalandı. Bakın seri katil nerede bulundu?

Abone ol

Atalay Filiz yakalandı son dakika haberler gelmeye devam ediyor. 3 kişiyi katleden seri katil Atalay Filiz bu sabah İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür beldesinden gelen bir ihbar üzerine, bindiği minibüste kıskıvrak yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Atalay Filiz ilk ifadesinin ardından Ankara'ya ardından da İstanbul'a götürülecek.

Atalay Filiz'in üzerinden, 4 adet sahte kimlik, 3 adet sahte ehliyet, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi, 2 adet avcı, komando bıçağı, biber gazı, 10 bin TL'nin üzerinde Türk parası, 3500 euro çıktı, farklı isimler adına düzenlenmiş 14 adet aktif, faal durumda kredi kartı çıktı.

Çantasından çıkanlar şok etti!

İLK İFADESİNİ VERDİ!

Bu sabah yakalanan Atalay Filiz ilk ifadesi verdi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Filiz yaptığı ilk açıkmada şunları söyledi;

Atalay Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi.

Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.

'BAŞKA KİMSEYİ ÖLDÜRDÜN MÜ' DİYE SORULDU

Yakalanan Atalay Filiz, ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söyledi. Filiz’in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi.

Atalay Filiz, üzerinden çıkan paraları daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söyledi.

MİNİBÜSTE YAKALANDI

Bu sabah Atalay Filiz'i minibüste gördüğünü söyleyen bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, Atalay Filiz’i İzmir’in Menderes İlçesi’nde, Gümüldür'den bindiği minibüste yakaladı.

İŞTE ATALAY FİLİZ'İN YAKALANDIKTAN SONRAKİ İLK FOTOĞRAFI

Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı.



ATALAY FİLİZ BULUNDU BAKIN NEREDE

Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.



Aradan geçen sürede çok sayıda ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle değerlendiren polis, Atalay Filiz'i bugün İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki bir parkta yakaladı. Gözaltına alınan Atalay Filiz, emniyete götürüldü.

Atalay Filiz'in çantasından çıkanlar şok etti!


İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ DETAYLARI AÇIKLADI

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz'in ayın 27'sinde İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.


Ayın 27'si ile 30'u arası arasındaki süreçte, 31'ine kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'u Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kalıyor, sonra 29-30 Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs sabahı il merkezinden ayrılıyor. Bu geçen süre içerisinde ilk bilgiler çerçevesinde daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmaktan kaynaklı, Gümüldür Özdere bölgesinde kaldığı anlaşılıyor. Gümüldür Özdere'de birkaç gün pansiyonlarda, birkaç gün arazi, sahiller ormanda kalmış.



DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMA YETENEĞİ VAR

Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı, dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor. Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz'e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.

Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır.