BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Atalay Filiz İstanbul'a getirildi

İstanbul'da ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'de yakalandı. İlk sorgusu tamamlanan ve sağlık kontrolünden geçirilen Filiz, yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul'a götürüldü.

Abone ol

İZMİR'de yakalanan Atalay Filiz, İstanbul'a getirildi. Sabah saatlerinde bir vatandaşın ihbarıyla Menderes ilçesinde yakalanan Filiz, sağlık kontrolünün ardından İstanbul'a getirildi. Filiz için yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bir grup vatandaş 3 kişinin katil zanlısına tepki gösterdi, bindiği aracı yumrukladı.

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. Filiz'in sabah saatlerinde Özdere'den Menderes'e gitmek için bir minibüse bindiği, ancak minibüstekilerin Filiz'den şüphelenerek bakmaya başladıkları öğrenildi. İddiaya göre tanınacağını anlayan Filiz yol üzerinde minibüsten indi. Minibüsteki yolcular Filiz'in inmesinin ardından polisi arayarak ihbarda bulundu. Bunun üzerine Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yol uygulaması başlattı. Filiz aynı güzergahta başka bir minibüste yakalandı.

VATANDAŞLAR YUHALADI

Atalay Filiz, işlemlerinin ardından karayolu ile İstanbul'a götürülmek üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka hizmet binasından çıkarıldı. Bina önünde bekleyen onlarca vatandaş, Filiz'i yuhalayarak bindiği aracı yumrukladı.İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in nasıl yakalandığını anlattı. Yakalanmasında yardımcı olan vatandaşa teşekkür eden Uzunkaya, "Vatandaş-polis işbirliğiyle çözümlenmiş. İhbarı yapan vatandaşımıza teşekkür ediyoruz, emniyet müdürlüğü olarak da ödüllendireceğiz" dedi.

ATALAY FİLİZ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Sağlık kontrolünden geçirilen Atalay Filiz'in İstanbul'a getirileceği, soruşturmanın İstanbul'da yapılacağı bilgisi geldi. Polis ekipleri, Atalay Filiz'i karayolu ile İstanbul'a götürmek için yola çıktı.

İzmir'den İstanbul'a götürülmek üzere akşam üzeri yola çıkarılan Atalay Filiz'i taşıyan konvoy yolda görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, iki araç olarak yola çıkan konvoya Gemlik Otoyol gişeleri yakınında bir araç daha eklendi. Filiz'in araç değişiminin yapıldığı tahmin edilen duraksamada araçların birinin plakası kapatıldı. Oldukça hızlı seyreden konvoy, Bursa'dan Gölcük'e kadar görüntülendi. Atalay Filiz saat 20.20'de Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi. Filiz, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanacak. Geniş güvenlik önlemleri altında şubeye getirilen Filiz'e çelik yelek giydirildiği görüldü.

Atalay Filiz, emniyet girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

"GARSONLUK VE BEKÇİLİK YAPTIM"

Atalay Filiz'in sorgusunda üzerinden çıkan paraları garsonluk ve bekçilik yaparak kazandığını söylediği, kamuoyunda bilinen 3 cinayetin faili olduğu düşünülen Filiz, 'Başka bir cinayet işledin mi?' sorusuna ise 'Hayır' yanıtını verdiği öğrenildi. Filiz, cinayetlerle ilgili avukatı olmadan konuşmayacağını söylediği öğrenildi.

İLK İFADESİNDE KURBAĞA YİYEREK YAŞADIĞINI SÖYLEDİ, ÜZERİNDEN 4 SAHTE KİMLİK VE 3 EHLİYET ÇIKTI!

Filiz'in İzmir'de en son görüldüğü 31 Mayıs tarihinden beri Özdere'de arazide yaşadığı öğrenildi. Filiz ilk ifadesinde göçmenlerle birlikte Yunanistan'a geçmeye çalıştığını ancak bunu başaramayınca yeniden Menderes'e dönmek için yola çıktığını söylediği öğrenildi.

"SEN ATALAY FİLİZ MİSİN" SORUSUNA 'HAYIR' YANITINI VERDİ

Atalay Filiz'in yakalandığı anda polisin "Sen Atalay Filiz misin" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, polisin "Sen Atalay Filiz'sin" demesi üzerine yeniden "Yok değilim" diyerek Ömer Baba adına düzenlenmiş sahte kimlik verdiği ortaya çıktı. Polis bunun üzerine "Parmak izine götüreceğiz seni" deyince Atalay Filiz olduğunu kabul etti. 3 kişinin katıl zanlısı, ilk ifadesinde, çevredeki bitkileri ve kurbağa yiyerek yaşadığını söyledi.

UZUNKAYA: VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞIYLA YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in yakalanması ile ilgili ayrıntıları düzenlediği basın açıklaması ile anlattı. Uzunkaya'nın açıklamaları şöyle:

"Atalay Filiz, bugün 7.30 sıralarında İzmir Gümüldür'de yakalanmıştır. Ulusal medyada seri katil olarak yer bulan ve Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgilerin paylaşıldığı Atalay Filiz'in ayın 27'isinde üçüncü cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca'da bir internet kafede 3,5-4 saat bir takım temaslar kurduğu, konaklama yeri konusunda arayışlar içinde olduğu tespit edildi. 27'siyle 30'u arasındaki süreçte İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. Bununla ilgili kamera kayıtlarımız teyit ediliyor. Sonra bir bekar evinde kalıyor. 31 Mayıs sabahı eşyalarıyla il merkezinden ayrılıyor. Bu süre içerisinde Atalay Filiz'in İzmir'de, daha önce İzmir'de yaşamasından dolayı, Gümüldür-Özdere bölgesinde kaldığı, Çeşme taraflarına hiç gitmediği, ilimizi hiç terk etmediği anlaşılıyor.

Birkaç gün pansiyonlarda, arazilerde, sahillerde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada yaşama konusundaki becerileri nedeniyle yeme içmesini doğadan temin ettiği anlaşılıyor.

Bugün Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşımızın, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbar yapması üzerine, arkadaşarımız şehir istikametinde kapama oluşturuyorlar. Şahıs şüphelendiği için minibüsten inip, başka minibüse biniyor. Duyarlı vatandaşımız ikinci minibüse bindiği bilgisini veriyor. Şahıs minibüs içerisinden alınıyor.

İHBARI YAPAN VATANDAŞLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Duyarlılık gösteren, 2 haftayı aşkın süre içinde, cinayet şüphelisi şahsa benzerliği nedeniyle her türlü ihbar ve bilgi kanallarını zorlayan, ihbar eden duyarlı bir toplum tablosu ortaya koyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu olayda da gördük ki kamuoyuna yansıyan hadiselerde vatandaşlarımız duyarlı oluyor. Vatandaş-polis işbirliğiyle çözümlenmiş. İhbarı yapan vatandaşımıza teşekkür ediyoruz, emniyet müdürlüğü olarak da ödüllendireceğiz.

Atalay Filiz 2013 yılında tüfekle işlenen iki cinayetin faili olarak aranıyordu. En son da 27 Mayıs 2016'da İstanbul'da bir bayanın bıçakla öldürülmesi faili olarak aranıyor. Fransa'da arkadaşlık yaptığı bir kız arkadaşının durumuyla ilgili sorumlu olduğu yazıldı, çizildi.

ÜZERİNDEN 10 BİN TL VE 3 BİN EURO PARA ÇIKTI

Üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var. En son 2012 yılında Endonezya'ya çıkış yapmış. Geçerlilik süreci de bitmiş. Gerçek kimliği var, 4 adet kendi fotoğrafı olan sahte kimlik var. Kendi fotoğrafı olan, değişik vatandaş fotoğrafları olan 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet de açık, aktif kredi ve banka kartları var. 2 adet avcı-komando bıçağı var, biber gazı var, 10 bin TL var, 3 bin 500 Euro var, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var, yaşam malzemeleri var. Şahsın medyaya yansıyan valizler, bavullarda bir takım günlük eşyaları, kitapları varmış. Bunların yük olduğunu düşünerek çöplere atmış.

NEDEN İZMİR'E GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Şahsın 3 yıldır ailesiyle teması olmadığını biliyoruz. Babasını İzmir'de hava subayı olması nedeniyle İzmir'i çok iyi bildiğini anlıyoruz. Şahıs bugün ilimizde yakalandı. Endişe vatandaşlarımız rahat olsunlar. "

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Menderes Belediye Başkanı Ak Partili Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi.