BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40

Atalarımız doğru söylemiş

"Dürüstü aç, hırsızı tok görmedim" der ve kıssadan hisseyi bırakıverirsiniz, oturduğunuz sedirin yanına...

Kimi insanların, mal mülk edinme hırsını çoğu zaman anlamakta zorluk çekersiniz. Zaten yeterince varlıklı olmalarına karşın her nedendir bilinmez, hep daha fazlasını isterler.

Bazen kendi kazançlarına öyle takılı kalırlar ki; etraflarındaki insanların hakkını yediklerinin farkına bile varmazlar. Bunu anlatmaya çalışırsınız ama muhtemelen o da işe yaramaz. Çünkü o kişiler için siz, çekememezlik ediyorsunuzdur.

"Dürüstü aç, hırsızı tok görmedim" der ve kıssadan hisseyi bırakıverirsiniz, oturduğunuz sedirin yanına...

 Oysaki amacınız, onlara, mutluluğa giden yolu göstermektir. Çünkü sizin bildiğiniz üzere; böyle büyük boyutlardaki para sevgisi, kalbi katılaştırır. Kazanırsınız ama mutlu olamazsınız! Çünkü, elinde olanla yetinen mutlu, yetinmeyen hep mutsuzdur.

En sonunda bir atasözü okursunuz ve çabalamaktan vazgeçersiniz. Çünkü o atasözü her şeyi bir cümle ile açıklamaya yetmiştir.

"Dürüstü aç, hırsızı tok görmedim" der ve kıssadan hisseyi bırakıverirsiniz, oturduğunuz sedirin yanına...

***

Bir işi ne kadar tutkuyla ve isteyerek yaptığınız, o işte ne kadar başarılı olacağınız konusunda en önemli kriterdir. Bir söz vardır: "Hayallerinizin peşinden koşun, mutlaka yorulacaklardır"

Sizlere bugün Koray Avcı'dan bahsetmek isterim.

Ankara'da sokaklarda şarkılar söyleyen biriydi, Koray Avcı. Doğru düzgün bir para kazanamıyordu muhtemelen. Şarkılarını, sokakta, etrafını saran en fazla elli kişiye söyleyebiliyordu. Bazen videolarını çekip sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlıyordu. İnternet üzerinde yavaş yavaş fark edilmeye başlandı. Söylediği şarkılar sağda solda paylaşılmaya ve insanlar tarafından beğenilmeye başlandı. Gel gelelim nihayetinde profesyonel olarak müzik sektörüne girdi ve şuanda ülkemizin en çok aranan isimlerinden biri oldu.

Buraya kadar her şey sıradan bir yükseliş gibi geliyor. Öyle değil! Bana sorarsanız; Koray Avcı'yı özel kılan bir şey var. O da, işini gerçekten tutkuyla yapıyor olmasıdır. Ben kendisini yeni tanıyorum. Bu sebeple geriye dönük videolarını izledim uzunca bir zaman. Ve, müziğe olan tutkusunu fark etmek zor olmadı.

Sokağın ortasında şarkı söylerken, bir an bile şarkıyı rölantiye aldığını görmedim. "Yahu sokağın ortasındayız işte, yırtınmanın anlamı yok. Alelade söyleyeyim gitsin" demediği aşikar. Bu azmi ve tutkusu ise onu bakın nerelere getirdi. Helal olsun diyorum. Gerçekten bulunduğu yeri de, daha ilerisini de hak ediyor.

Ancak, Volkan Konak'ın taklidini yaptığını söyleyen kişilerle de karşılaştım. Bunu söyleyenlerde var. Ben buradan kendisine o durumu da söylemek istedim. Artık takdir kendisinin. Yolu açık olsun...

Sağlıcakla kalın...

facebook.com/coskun.karaca.15