BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi!

Devletin zirvesi ATAK için buluştu. 300 km hız yapabilen 3 ATAK helikopteri düzenlenen törenle TSK'ya teslim edildi.

Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak için milli imkanlarla geliştirilen "Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri (ATAK)" için , Kara Havacılık Komutanlığında tören düzenlendi. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün katıldığı törende saatte 300 km hız yapabilen 3 "ATAK" helikopteri TSK'ya teslim edildi.
 
Milli imkanlarla geliştirilen taarruz ve taktik keşif helikopteri T-129 ATAK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

MİLLİ HELİKOPTER ATAK TESLİM TÖRENİ FOTOGALERİ 
 
"İFTİHAR EDİLECEK BİR DURUM"
 
Teslim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 59 helikopterden 3 tanesinin bugün teslim edildiğini söyleyerek Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarının karşılanması için her alanda çok kritik büyük çapyı projeler başlattıklarını anlattı. İlk Atak helikopteriyle İtalya'da gördüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"İlk bu Atak helikopteriyle İtalya'da tanıştığım gün 'acaba bunu ülkemizde nasıl üreteceğiz' düşüncesindeydim. Burada karşılıklı bir dayanışma günümüzün en modern taarruz helikopterlerinden birini kazanmamıza neden oldu.
 
Helikopterin tek üretim hattı Türkiye'de kuruldu. Dolayısıyla 3. ülkelere satılacak helikopterler de buradan çıkacak. Türkiye artık helikopter satın alan ülke konumunda helikopter üreten ve satan ülke konumuna yükselmiştir. Bu ülkemiz için iftihar edilecek bir durumdur. Emeği geçen herkese özellik şükranlarımı sunuyorum."

atak-erdogun.jpg 
 
"HAZIR OL CENGE İSTER İSEN SULHU SALAH"
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Uçak üretimine kısmen de olsa Türkiye'nin katıldığını anlatan Gül, bugün gelinen noktada Türkiye'nin silahlı kuvvetleri donatacat teçhizatın önemli bir kısmını üretebilir hale geldiğini söyledi.

atak-erdogan2.jpg