BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

Ata Demirer Ferdi Tayfur'la neden tartıştı CNN TÜRK'te o soruyu duyunca bakın ne yaptı

Ünlü oyuncu Ata Demirer, CNN TÜRK'teki Buket Aydın'la 40' programında Ferdi Tayfur sorusunu pas geçti. Peki Ata Demirer ile Ferdi Tayfur neden tartışmıştı? Ata Demirer Ferdi Tayfur'un filminden izinsiz alıntı mı yapmıştı?

Abone ol

Şu sıralar yeni filmi 'Hedefim Sensin'in heyecanını yaşayan ünlü oyuncu ve senarist Ata Demirer, CNN Türk'te 'Buket Aydın'la 40' programına konuk oldu. Demirer, Buket Aydın'ın "Ferdi Tayfur'la mahkemelik olan bir süreciniz oldu, siz haklı çıktınız. Olay sizin lehinize sonuçlandı. Peki, neden o dönem Ferdi Tayfur böyle bir şey yaptı? Aranızda tam olarak ne geçti?" sorusunu ise pas geçti. 

Ünlü oyuncu, "Buna pas diyeceğim. Çünkü çok uzun, yorucu ve üzücü bir dönem. Saçma sapan şeylerin tekrardan altını kazıyormuş gibi olmak istemiyorum. Bir şeyler söylersem yeni filmimin aşamasında hoş olmayan cevaplar doğuracak. Aynı kabusu bir daha yaşamak istemiyorum. O yüzden pas geçiyorum. Yoksa açıklayamadığım herhangi bir şey olduğu için değil" dedi.

Tayfur, yayında “Lambalı Saz” adlı film projesinden bahsetti ve Demirer’e başrol teklif etti. Demirer ise sanatçıdan senaryosunu kendisine göndermesini istedi. Üç yıl sonra Demirer, “Berlin Kaplanı”nı vizyona soktu.

Tayfur, “Gönderdiğim senaryodan izinsiz alıntı yaptı” diyerek dava açtı. Ünlü komedyen ise iddiayı reddetti, Tayfur’un senaryosunun eline ulaşmadığını söyledi.

Dava, önceki gün sonuçlandı, mahkeme Demirer’i haklı buldu. Hakim, “Berlin Kaplanı”nın senaryosunun Demirer’e ait olduğuna, Tayfur’un film üzerinde hiçbir hakkının bulunmadığına'' hükmetti.

Ata’nın davası sürüyor Ata Demirer, iddialarıyla kamuoyu önünde kendisini küçük düşürdüğü gerekçesiyle Ferdi Tayfur’a 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Ata Demirer'den CNN TÜRK'te olay Cem Yılmaz açıklaması! Pas geçtiği soruya bakınAta Demirer'den CNN TÜRK'te olay Cem Yılmaz açıklaması! Pas geçtiği soruya bakınAta Demirer'den CNN TÜRK'te olay Cem Yılmaz açıklaması! Pas geçtiği soruya bakınAta Demirer'den CNN TÜRK'te olay Cem Yılmaz açıklaması! Pas geçtiği soruya bakınHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN