BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Ata Demirer bu esprisiyle kırdı geçirdi!

Ünlü komedyen Ata Demirer, İtalya'da katıldığı galada yine esprileriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı...

Abone ol

Roma'da bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Film Festivali'nin açılış galasına katılan Ata Demirer, palyaço esprisiyle İtalya'yı kırdı geçirdi.

Festivalin 'Türkler Neye Gülüyor' bölümünde gösterilecek olan 'Eyvah Eyvah' filminden dolayı festival davetlisi olarak Roma'ya gelen Ata Demirer, burada da esprilerine ara vermedi. Kentin tarihi bahçelerinden Villa Borghese'nin içindeki Casa del Cinema'da (Sinema Evi) düzenlenen açılış galasında konuşan ünlü komedyen, 'İlk kez İtalya'ya 40 yıl önce geldim' deyince salonda gülüşmelere neden oldu. Bunun üzerine, 'Gerçekten söylüyorum, annemin karnında geldim.

ATA DEMİRER YİNE KIRDI GEÇİRDİ

Bu gerçek bir hikaye, film gibi' diye söze devam etti. Demirer, salondakilerin merakını gidermek için, 'Babam belki o dönem annemden kaçmak için Medrano Sirki'nde çalışmış. Annem de burada onu bulmuş. Milano'dan Ancona'ya gitmiş. Sonra barışmışlar, dönmüşler. O ara bana hamileymiş. Ama belki palyaço hikayesi de sıkışmış olabilir araya çünkü ben olmuşum' diye açıklamasına da hiciv katınca, aralarında AB Bakanı Egemen Bağış, Nurgül Yeşilçay, Serra Yılmaz, Nuri Bilge Ceylan ve Ferzan Özpetek'in de bulunduğu konuklar gülmekten kendilerini alamadı.

SİNEMA BİRLEŞTİRİCİ BİR SİLAH

Kırmızı halı geçişinin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ata Demirer, 'Eyvah Eyvah' filminin de festival kapsamında gösterileceğini hatırlatarak, 'Mizah dili aynı tabii ama o tarz bir mizah yapabilmiş miyiz onu yarın anlayacağız. Ben İtalyan Sineması'nı çok severim. Yani Salvatoreler, Giuseppeler falan. Çok sevdiğim yönetmenler vardır. O yönetmenlerin memleketine kendim bir filmle gelmiş olmak biraz ürkütücü bir yandan da sevindirici bir durum' diyerek güldü.

Filmin beğenilmeyeceği konusunda bir tedirginlik yaşamadığını ancak sorumluluk hissettiğini söyleyen Demirer, 'Şu anda, benden başka 'Eyvah Eyvah'ın yaratıcı grubundan kimse yok. Kendimi biraz her şeye cevap vermeliyim gibi hissediyorum. Tuhaf bir duygu yani' dedi.

Demirer, sözlerini şöyle sürdürdü 'İnşallah her sene buralara geliriz. Biz olmazsak başka arkadaşlar gelir. Sinema, birleştirici bir silah her şeyden önce. Bir anda hiç tanımadığınız bir ülkenin propagandasıyla bile karşılaşabiliyorsunuz. İnsanları tanıyorsunuz bir filmle. Umarım bizi de daha iyi tanırlar filmlerimizle. Gerçi Ferzan Özpetek bunu çok iyi yapıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın ve Zeki Demirkubuz'un filmleri geldi. Bunların hepsi birer renk. Umarım o renkleri algılarlar, güzel bir kültür alışverişi olur.'

İTALYA'DAKİ PASAPORT KUYRUĞU YENİ FİLME ESİN KAYNAĞI MI?

Bundan sonra nasıl bir projede yer alacağına ilişkin soruya Demirer, 'Ben kendi projelerimle uğraşıyorum. Onu da yakında deklare ederim herhalde. Yazın film çekmek istiyorum. Yazı boş geçtim. Ama kışı boş geçmiyorum. Yazım aşamasındayım. Şu an için somut bir şey söyleyemem' dedi. İtalya'dan bir esinlenme olup olmayacağıyla ilgili ise 'Valla pasaport kuyruğundaki halimi düşününce bir esinlenme hali mevcut olabilir' derken gülmekten kendini alamadı.