BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53

At Gözlüklerini Bırakalım, Türbana Bakalım…

Türkiye gündeminde; Din/Türban/Atatürk (atladıklarım vardır) başlıklı konularda olumsuz havaya girdinmi, köşesinden bucağından laf attınmı, taa yerin dibini boylayabiliyorsunuz.

Ayşe Arman’ın dünkü köşe yazısında dikkat çektiği; trafikte başörtüsünü yanlış bağlayarak etrafını göremediği ve trafikte tehlike yarattığı sözlerine katıldığımı yazmak benim bugünkü olmazsa olmazım…

Okuyucu, bu sözler üzerine Ayşe Arman’a vermiş veriştirmiş: Ne dinsizliği kalmış, ne alamancılığı!

Sarı saçlarından dahi sorumlu tutulmuş Ayşecik…

Türkiye gündeminde; Din/Türban/Atatürk (atladıklarım vardır) başlıklı konularda olumsuz havaya girdinmi, köşesinden bucağından laf attınmı, taa yerin dibini boylayabiliyorsunuz.

Yazar bunu elbette biliyor. Ama sayın okuyucuların sandığı gibi her defasında “bugün ne atraksiyon yapsam da gündemi belirlesem?” için yazılmıyor. İlk önce burada bi anlaşalım…

Yani çoğu okuyucunun savunduğu gibi, kimse “gündemin canavarı ben olacağım” diye yazısını belirlemiyor…

Yazar da insan, sayın okuyucu !

Dışarıda her konuda uzman (!) binlerce kişinin gördüğünü, sizlerden önce gördüklerine emin olabilirsiniz.

Türban için gram olumsuz konuşmayan Arman, sadece ufak bir ayrıntıya dikkat çekmiş. İyi de yapmış.

Hakikaten söylediği gibi; öne doğru çıkmış türbanlar görüş açılarını engelliyor olabilir. Şapka takıldığında dahi aynı rahatsızlık olabiliyor.

Bence bu kadar olumsuz eleştirinin yerine ‘Araç kullanırken buna dikkat ediliyor munun’ içi doldurulmalıydı.

Diğer taraftan; “ülkemizde kadın sürücülerin araç kullanırken makyaj tazelediği, bu durumun da tehlike yarattığı” yorumlarına sonuna kadar katılıyorum.

Trafikteyken makyaj tazelemek, takılan türbanın öne doğru çıkmış 3 cm’inden çok daha tehlikeli olabildiği kanaatindeyim.

Yine araç kullanırken, sosyal medyaya laf yetiştirmek, mesajlaşmak, kazaya davetiye çıkarmanın daniskası...

Ve ülkemizde en vahimi sürücü ehliyeti olmayanların trafiğe çıkabilmesi. Böyle durumlarda nasıl bir ceza uygulanıyor tam olarak bilmiyorum ama Avrupa’da çok büyük cezaların olduğunun altını çizmek istiyorum.

Yine diğer vahim nokta, alkollü araç kullanmak... Ne yazık ki alkollü araç kullandığı için kaza yapan, yaşamını yitiren, başkalarının ölümüne sebebiyet veren binlerce sürücü var.

Dolayısıyla trafikte, cezalar caydırıcı olsun yada olmasın tüm kurallara uyulması gerekiyor, hem kendi yaşamımız, hem de başkalarının yaşamı için…

Bunlardan biri de türbanlı bir bayanın, trafikte görüş açısını kapamayacak şekilde türban takması olabilir. Ve bir yazar buna dikkat çekmiş olabilir.

Keşke yurdum insanı profesyonel muhalefete ara verip, daha yapıcı olsa!