BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Asus’dan ultra hafif tablet “Memo Pad 7”

IFA 2014’den çıkan en sıkı tablet değil belki ama, Asus’un yeni Memo Pad 7 modeli şık bir görüntü ile performansı birleştirmeyi başarmış.

Abone ol

Netbook’ların yerine hızla geçen aşırı dolu olan tablet piyasasında hala doyum sağlanamamış olmalı ki devamlı yeni ürünler görüyoruz.

En son Toshiba’nın ucuz Windows 8.1 tabletinden sonra, başka bir açıdan bakıp üretilmiş en büyükAndroid tableti de gördük. Tablet piyasası uçlara yaklaşırken hala yeni Asus Memo Pad 7 gibi şık ve kulanışlı ürünler de geliyor.

Memo Pad 7 serisinin son üyesi, ME572C kodlu (çünkü birbirlerinden artık ancak böyle ayırabiliyoruz) tablet bir kadın çantasının zarifliğine sahip. Rose Şampanya, Kibar Siyah ve Bordo Kırmızı renk isimleri bile Asus’un bu konuda verdiği önemi gösteriyor. 8.3 mm kalınlık ve 279 gram ağırlıkla kendisine stil sahibi bir tablet diyebiliriz.

buyukkk.jpg

Peki şıklığın yanında teknik özellikleri de yeterli mi? Asus Memo Pad 7 modeli Full HD 1,920 x 1,200 çözünürlüklü 323 PPI yoğunlukta IPS ekrana sahip.


Dört çekirdekli 1.83 GHz 64-bit Intel Atom işlemci, Android 4.4 Kit Kat (Asus’un Zen UI arayüzü ile) işletim sistemi, 4G LTE desteği, 2 GB bellek, 16 GB veya 32 GB depo alanı seçeneği, microSD kart girişi ile gözümüze hiç de fena gözükmüyor. Stereo hoparlörler de film ve dizi izlerken daha doğal ses verebiliyor.

Yeni Asus Memo Pad 7, bir ay içinde ABD’de 295 Dolar veya İngiltere’de 179 Sterlin fiyatla piyasada olacak. Fiyat/performans olarak fena değil ama bunun üzerine belli bir şıklık ekleyince, Asus’un elinde gayet güzel bir ürün olduğunu görüyoruz.

Asus’un ultra hafif tableti Memo Pad 7’yi daha detaylı görmek için buraya yeterli.