BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Asus mobile oyunculara yönelik ürettiği ROG Phone'u tanıttı

Asus, son dönemde mobil oyun sektöründe pubg mobile, fortnite gibi büyük ivme yakalayan oyunların ortaya çıkmasıyla mobil oyunculara yönelik olarak geliştirdiği yeni ürünü Asus ROG Phone'u tanıttı. Teknik özellikleriyle dikkat çeken telefonun fiyatı merak konusu oldu

Abone ol

Asus ROG Phone (ROG/Republic of Gamers) her detayıyla oyun oynanması için tasarlanmış güçlü ve şık görünen bir cihaz olarak düşünülmüş. Asus ROG, hiçbir akıllı telefonda görülmeyen 1ms'lik bir tepkime süresi vaat ettiğini açıkladı.

Milliyet'in haberine göre telefonun arkasında LED aydınlatmalı ROG logosu bulunuyor. Cihazın gövde kısmı çentiksiz 6 inç'lik 2160×1080 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Bunun sayesinde ekran 90 Hz yenileme hızına sahip. AirTriggers isimli üç adet ultrasonik butonlarıyla oyun kontrolünü çok kolay hale getiren telefon, söylendiği kadarıyla bu boyutları oyun harici amaçlar için de programlayabiliyor.

4000 mAH BATARYA: Telefon gücünü 2.96 GHz'de çalışan Qualcomm Snapdragon 845 işlemciden alıyor ve işlemci 8 GB RAM'le destekleniyor. GPU'su da Adreno 630. Özel "3D vapor" soğutma sistemiyle ağır yük altında da performans kaybı yaşamadan çalışabilen telefonda başka bir özellik daha daha var. "X mod" isimli bu özellik aslında mod performansı yükseltiyor.

128 GB ya da 512 GB dahili depolaması olan Asus ROG Phone'da 4000 mAh pil var. Pil kapasitesi oldukça büyük olan telefon, buna karşın 158.8 x 76.2 x 8.6 mm boyuta ve 200 gram ağırlığa sahip. Cihazda kulaklık girişi olduğunu da belirtelim.

24-bit/192kHz DAC, DTS Headphone:X 7.1 kanal sanal Surround Sound ve AptX desteğiyle ses konusunda da sınırları zorlayan Asus ROG Phone, önünde çift stereo hoparlör taşıyor.

DİĞER ÖZELLİKLERİ VE FİYATI NEDİR?: Telefonda dikkat çeken başka bir özellik daha var. Bu özellik telefonun bir monitöre bağlanarak Full HD seçeneği ile oyun oynatma imkanı tanıyor.

Asus ROG Phone'u konsol olarak kullanabilmeniz için bir kontrolcü desteği de var. Üst düzey bataryası sayesinde de telefonu hızlıca şarj edip oyun deneyimine kaldığınız yerden de devam edebiliyorsunuz.

Cihazın henüz hangi bölgelerde ve fiyatla piyasaya çıkacağı açıklanmadı.