BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan sıradışı toplantıya açıklama YENİ

TSK'nın astsubaylarla yaptığı görüşmede Necdet Özel'in konuşmasını iptal ettiği haberleri medyaya düşmüştü. TSK'dan açıklama geldi;

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, 10-12 Şubat tarihlerinde Genelkurmay Karargahı'nda yapılan ve 260 astsubayın katıldığı 'Astsubay Semineri'nin bitmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, seminerin 'kuvvetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişi açısından son derece faydalı olduğu' vurgulandı.

Kamuoyuna bu toplantı 'Necdet Özel konuşmasını iptal etti' şeklinde yansımıştı.

İddialara göre astsubaylar çok ağır eleştirilerde bulununca Özel bu kararı almıştı. (HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)genelkurmayda-astsubaylar-toplantisi.jpg

TSK'DAN AÇIKLAMA: ÇOK FAYDALI OLDU

TSK'daki bu alışılmadık toplantı medyaya yansıyınca Genelkurmay'dan bugün yazılı bir açıklama geldi. Necdet Özel'in konuşmasını iptal ettiği iddialarına TSK açıklamasında "toplantıda kapanış konuşmasını Genelkurmay 2. Başkanı yaptı" izahı getirildi.

Toplantının içeriğine dair bilgilendirme içeren açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personelin, gerek Genelkurmay Başkanlığı-Kuvvet Komutanlıkları-Jandarma Genel Komutanlığı-Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhlarındaki toplantılara çağrılarak, gerekse kendilerine bilgi notları yayımlanarak hem yürütülmekte olan faaliyetlerle ilgili hem de görevlerini daha iyi yapmalarına yönelik bilgi güncellemesi belirli aralıklarla yapıldığı belirtildi.

GENELKURMAY 2.BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

Açıklamada Astsubaylar Semineri'nin de bu kapsamda planlandığı belirtilerek; 'Astsubaylar Semineri, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan Kıdemli Astsubayların katılımı ile 10-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Genelkurmay Karargâhında icra edilmiştir. Seminerde, aşağıda sunulan programa göre konularında yetkili personel tarafından bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. Seminere katılan personele, mensubu oldukları Kuvvet Komutanlıkları tarafından da bir program uygulanmış ve bu program kapsamında Kuvvet Komutanları tarafından kabul edilmişlerdir. Seminerin müştereklik kültürünün yaygınlaştırılması, mesleki gelişimin sağlanması, Kuvvetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişi açısından son derece faydalı olduğu görülmüş ve seminer Genelkurmay 2'nci Başkanı'nın yaptığı kapanış konuşması ile sona ermiştir' denildi.

3 GÜNLÜK BİR PROGRAMDI

TSK'nın internet sitesine konan yazılı metinde 3 günlük programın şöyle olduğu belirtildi; 'Birinci gün; Anıtkabir’e çelenk koyma, Açılış konuşması, Personel konularına ilişkin bilgilendirme yapıldı. İkinci gün; Astsubayların misyonu ve vizyonu, Mesleki gelişim yol haritası, Astsubayların branşlaşması, OYAK hakkında bilgilendirme yapıldı. Üçüncü gün; Vakıflar hakkında bilgilendirme, TSK’da modernizasyon faaliyetleri, Sosyal medyanın kullanımı, Kaza ve olaylarla ilgili bilgilendirme, TSK’nın yeniden yapılandırılması çalışmaları, Kapanış konuşması yapıldı.