BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

'Assange'ın sağlık durumu iyi değil'

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın annesi, oğlunun sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.

Abone ol
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın annesi, bir ay önce Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un İngiltere'nin başkenti Londra'daki büyükelçiliğine sığınarak siyasi iltica talebinde bulunan oğlunun sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.
 
Oğlunun sığınma talebiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ekvador'da bulunan Christine Assange, hareket etme özgürlüğü olmayan Julian Assange'nin büyük bir psikolojik baskı altında bulunduğunu belirtti.
 
Ekvadorlu yetkililer ise Londra'daki Olimpiyat Oyunları bitene kadar Assange'nin talebiyle ilgili kararlarını açıklamayacaklarını kaydetti.
 
İki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iade edilmesine karar verilen ve hakkındaki davanın yeniden açılması talebi İngiliz Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilen Assange, 19 Haziran'da Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınarak siyasi iltica talebinde bulunmuştu.
 
İngiltere'de yaklaşık 1,5 yıldır ev hapsinde tutulan Assange'ın avukatları, ülkedeki yasal süreçte müvekkillerinin İsveç'e iadesinin, ''haksız ve yasa dışı'' olacağını, İsveç'e iade edilirse ''adil yargılanamayacağını ve ABD'ye gönderilebileceğini'' savunmuştu