BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Assange tutuklu yeni belgeler yolda

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın avukatı Stephens, kefalet için başvuracaklarını söyledi.

Abone ol

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın avukatı Mark Stephens, kefalet için yeniden başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Stephens, bugün müvekkili Assange'ın çıktığı İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Wikileaks'in gizli belgeleri yayımlamaya devam edeceğini belirtti. Avukat Stephens ayrıca, kefalet için yeniden başvuruda bulunacaklarını kaydetti ve suçlama için yeterli delinin duruşmada kendilerine sunulmadığını savundu.

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi bugün, Assange'in kefaletle serbest bırakılmasını reddetti ve gözaltı durumunun devamına karar verdi. Assange, 14 Aralıktaki duruşmaya kadar gözaltında tutulacak. Gelecek haftaki duruşmada, Assange'ın İsveç'e iadesi konusunun görüşülmesi bekleniyor. Julian Assange'ın kefaletle serbest bırakılması için ise 5 kişinin kefil olduğu belirtildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, aralarında gazeteci John Pilger ve İngiliz sosyetesinin önde gelenlerinden Jemima Khan'ın da bulunduğu toplam 5 kişinin, Assange'ın serbest bırakılması için kefil olduğunu bildirdi. Ancak kefalet miktarı açıklanmadı.

İsveç'in Avrupa genelinde hakkında tutuklama emri çıkarttığı ve tecavüzle suçladığı Assange bu sabah Londra'da gözaltına alınmıştı. Julian Assange, gözaltına alınmasının ardından öğle saatlerinde Westminster Asliye Hukuk Mahkemesine getirildi. Basının yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 1 saat süren ön duruşmadaki ifadesinde Assange, "İsveç'e iadesini engellemek için mücadele edeceğini" söyledi.