BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  SPOR

Aslanlar yine dört dörlük!

Sezona fırtına gibi giren Galatasaray, ligin üçüncü haftasında Kayserispor'u Ali Sami Yen Stadyumu'nda farklı yendi.

Abone ol
Turkcell Süper Lig'e fırtına gibi bir giriş yapan Galatasaray, durmak bilmiyor. 7 maçta 25 gol atarak müthiş bir ortalama yakalayan sarı kırmızılılar, renkdaşı Kayseri'ye de acımadı ve 4-1'lik skorla galibiyet serisini sürdürdü.

Ligdeki ilk iki maçını kazanan Galatasaray, Kayserispor karşısına istediği gibi başlayamadı ve 1. dakikada kalesinde çok önemli bir tehlike yaşadı. Cangele'nin seri çalımları  sonrasında attığı şutu Leo Franco çıkardı. Ancak Kayseri, bu dakikadan sonra durdu ve Galatasaray'ın baskısı başladı. 14. dakikada yine bir duran top organizasyonunda Arda'nın volesini tamamlayan Baros, bu sezonki ilk golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekibin yeni transferi Makukula, 31. dakikada takımının kullandığı kornerde Servet'ten kurtulup skora dengeyi getirdi. Ancak Portekizli oyuncu, 4 dakika sonra bu kez kendi kalecisi Sülemyanou'dan önce topa dokunarak tekrar Galatasaray'ı öne geçirdi.  
 
İkinci yarıda Keita'nın yerine oyuna giren Elano, 62. dakikada yaklaşık 35 metreden attığı muhteşem  golle farkı ikiye çıkardı ve taraftarını selamladı. İstanbul'un  sarı kırmızılı ekibi, 89. dakikada Baros ile bir gol daha bularak maçı 4-1 kazandı ve müthiş formunu devam ettirdi. Son 8 maçında 29 gol atan Galatasaray, puanını 9'a çıkardı.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA
AYRINTILARI DİĞER SAYFADA
[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

2. dakikada Cangele çalımlarla cezasahasına kadar yaklaştıktan sonra ortasını yaptı. Kaleci Leo Franco ayakları ile tehlikeyi uzaklaştırmak istedi, daha sonra araya giren Sabri tehlikeyi uzaklaştırdı.

14. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Bu dakikada Sabri'nin sağ çaprazdan cezasahası içine kullandığı serbest atışta Arda Turan'ın yarım volesinde kaleci Souleymanou'dan önce araya giren Milan Baros meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0.

19. dakikada Arda Turan'ın kullandığı köşe atışında Servet Çetin ön direkte kafayla aşırdı. Ancak meşin yuvarlak kalecinin ellerinde kaldı.

22. dakikada Cangele'nin sağdan ortasında kaleci Leo Franco'yu geçen toptu Sabri, Gökhan Emreciksin'den önce kafayla kornere gönderdi.

31. dakikada Kayserispor'un beraberlik golü geldi. Bu dakikada Cangele'nin sol taraftan kullandığı köşe atışında ön direkte kafayı iyi vuran Makukula, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1.

35. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Bu dakikada Arda Turan'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında Makukula meşin yuvarlağı ters bir kafa vuruşla kendi ağlarına gönderdi. 2-1.

45. dakikada Cangele'nin cezasahası içine kullandığı serbest atışta Ali Turan'ın kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]



Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, kendi evinde Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

62. dakikada Galatasaray'ın yeni transferi Elano takımının üçünü golünü kaydetti. Bu dakikada ortasahadan atılan topta savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağı önünde bulan Elano uzak mesafeden sol ayağı ile vurdu. Top kalecinin sağından ağlarla buluştu. 3-1.

73. dakikada Aydın'ın sağ taraftan cezasahası içine yaptığı ortada Souleymanou meşin yuvarlağı kontrol etmek isterken elinden kaçırdı. Açılan topu Milan Baros kaptı. Golcü futbolcu topa vurmak isterken kaleci Souleymanou ayakları ile yatarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakikada Elano'nun pasında sol tarafta topla buluşan Arda Turan'ın ortasında Milan Baros karambolde dokundu ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

88. dakikada Galatasaray farkı üçe çıkardı. Bu dakikada ortasahadan atılan uzun topta Arda Turan, sol tarafta rakiplerini geçtikten sonra cezasahası içine çıkardı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Milan Baros, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti. 4-1.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

GALATASARAY: 4-1 :KAYSERİSPOR

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Gençerler, Volkan Narinç

Galatasaray: Leo Franco 5, Sabri 6, Gökhan Zan 5, Servet Çetin 5, Hakan Balta 5 (Dk. 50 Uğur Uçar 5), Aydın 6, Mustafa Sarp 7, Ayhan 6 (Dk. 78 Mehmet Topal 4), Keita 6 (Dk. 46 Elano 7), Arda 8, Milan Baros 8

Kayserispor: Souleymanou 5, Ali Turan 5, Saidou 4, Gökhan Emreciksin 4 (Dk. 46 Olembe 4), Cangele 6, Toledo 4 (Dk. 33 Savaş 5), Bilal Aziz 6, Troisi 5 (Dk. 76 Semih ?), Makukula 5, Aydın 6, Mehmet Eren 5

Goller: Dk. 14 ve 88 Milan Baros, Dk. 35 Aziza Makula (Kendi Kalesine), Dk. 62 Elano (Galatasaray) Dk. 31 Makukula (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Saidou, Dk. 14 Souleymanou, Dk. 57 Cangele, Dk. 77 Bilal Aziz (Kayserispor) Dk. 84 Sabri (Galatasaray