BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  DÜNYA

Aslan kritik virajda

Ligde derbi mücadelesinde Fenerbahçe’ye mağlup olan Galatasaray, çetin bir sürece girdi. Sarı-kırmızılı takım, milli maç arası sonrası ligde...

Abone ol

Ligde derbi mücadelesinde Fenerbahçe’ye mağlup olan Galatasaray, çetin bir sürece girdi. Sarı-kırmızılı takım, milli maç arası sonrası ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde zorlu maçlara çıkacak.

ZİRVEDEN KOPMADAN
Bu hafta sonu Sivasspor ile evinde karşılaşacak olan sarı-kırmızılı takım, 27 Kasım Çarşamba ise deplasmanda Real Madrid ile karşılaşacak. Özellikle ligde Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından zirveyi 9 puan geriden takip eden Galatasaray, Sivasspor maçını kazanarak Şampiyonlar Ligi’ne moralli gitmek istiyor.

SİVASSPOR ÇIKIŞTA
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 11 haftada 19 puan toplayan Galatasaray, ligde 6. sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Cumartesi günü evinde ağırlayacağı rakibi Sivasspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışla, 22 puanla ligde 3. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekibe Galatasaray deplasmanında 1 puan yetiyor. Sarı-kırmızılılar ise şampiyonluk yarışında bir yara daha almamak için Sivasspor maçına 3 puan parolası ile çıkacak.

SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR
Ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde çok zorlu bir döneme girecek olan Galatasaray’da, bu zorlu dönemin en can yakan tarafı ise takımda yaşanan sakatlıklar. Hamit’in belinden operasyon geçirmesi, Muslera’nın sakatlığının henüz tam olarak geçmemesi, Sneijder’in sakatlığının geçmesine rağmen antrenman eksiği olması, Gökhan Zan’ın takımla birlikte çalışmalarına başlamasına rağmen onun da antrenman eksikleri olması sarı-kırmızılılarda sorun teşkil ediyor. Son olarak defansın bel kemiği Semih Kaya’nın milli takımda belinden sakatlanması ve en az 2 hafta oynayamayacak olması Teknik Direktör Mancini’yi zorlayan bir başka etken.
Ayrıca Galatasaray’da sakatlıkları geçen Sneijder ve Gökhan Zan’ın bu hafta Sivasspor karşısında ilk 11’de başlayacağı belirtirken, iki futbolcunun da antrenman eksiklerinin olması, Sivasspor karşısında sergileyecekleri performans açısından şimdiden merak konusu.

HEDEF SON 16
Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçına çıkacak olan Galatasaray’da, ligde alınan kötü sonuçlar sebebiyle, Avrupa’da umutlarını sürdürmek için İspanyol ekibi karşısında en az 1 puan almak zorunda. Juventus ve Kopenhag ile grupta ikincilik mücadelesi verecek olan sarı-kırmızılı takım, Juventus’un Kopenhag’ı mağlup etmesi durumunda ise İtalyan ekibiyle İstanbul’da final maçına çıkacak.

TÜRK TELEKOM ARENA’DA TAM DESTEK
Roberto Mancini’nin Galatasaray Teknik Direktörlüğü’ne gelişiyle birlikte bir türlü istikrar yakalayamaması, sarı-kırmızılı taraftarları da düşündürüyor. Bu kritik dönemde puan ve puanlara ihtiyaç olması sebebiyle, Sivasspor karşısında Türk Telekom Arena Stadı’nı dolduracak olan Galatasaray taraftarı, 90 dakika boyunca takımını hiç durmaksızın destekleyecek. Sarı-kırmızılı taraftarların, bu zorlu haftalarda takımına hem itici güç olma adına hemde moral vermek adına büyük katkıda bulunacağı belirtiliyor.

FLORYA’DA ARIBOĞAN
Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in gönderilmesinin ardından, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde de baştan aşağı değişim rüzgarları esiyor. Terim’in, Florya’daki etkinliği, çalışanından, çevre düzenlemesine kadar tamamı elinde olan hakimiyeti; Terim’in gidişininin ardından geçici olarak Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan’a teslim edilmiş durumda. Arıboğan’ın, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde özellikle Teknik Direktör Roberto Mancini’ye hem kurumsal açıdan hemde tesislere alıştırma adına yardımlarda bulunacağı bildiriliyor.
(İHA)