BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

İşte kısa süreli sonuçlar vererek göz boyayan, ancak uzun süreli etkileri sağlığınızı etkileyecek güçte olan o diyetlerin listesi..

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

Yeni bir gün, yeni bir diyet… Her biri diğerinden daha kolay ve hızlı kilo verdirdiğini iddia eden diyetler, çoğunlukla belirli yiyeceklerin vücudunuzda mucizeler yaratacağını vaat ediyor. İşte kısa süreli sonuçlar vererek göz boyayan, ancak uzun süreli etkileri sağlığınızı etkileyecek güçte olan o diyetlerin listesi..

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

Çiğ besin diyeti
Pek çok diyetisyen abur cubur yerine daha fazla sebze ve meyve tüketmenin faydalı olduğu konusunda hem fikir olsa da, konu yiyeceklerin pişirilmesine gelince farklı düşünüyor. Pişmiş yemek yemenin doğru olmadığını savunanlar, ısının sebzelerin içindeki besin maddelerini öldürdüğünü savunuyor. Bu bazı durumlar için doğru olsa da, sebzeleri pişirmenin bazen de besin değerini arttırıp, zararlı bakterileri öldürdüğü de bir gerçek. Bir çeşit vegan beslenme şekli olan çiğ besin diyetlerinde öğün hazırlamak saatler boyunca hazırlık gerektirdiğinden de hiç pratik değil.

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

Alkali diyet
Alkali diyetler vücudunuzun pH seviyesini yükseltmek amacıyla, hayatınızdan hayvansal ürün, kafein, alkol ve yapay madde içeren her türlü yiyecek ve içeceği çıkarmanız gerektiğini söylüyor. Diyette işlenmiş yiyecek bulunmaması kilo vermeyi tetiklese de aslında diyetin vücut pH seviyesini dengelediği hiçbir bilimsel gerçeğe dayanmıyor. Doktor Christopher Orchner’a göre insan vücudu pH dengesini kendi kendine düzenleyebilecek beceriye sahip. Ayrıca sağlıklı beslenmek için gerekli olan hayvansal ürünleri desteklemeyen bu diyet, oldukça karmaşık ve katı.

Asla yapılmaması gereken 14 diyet

Kan grubu diyeti
Doğal tedavi hekimi Peter D’Adamo tarafından geliştirilen Kan Grubu Diyeti, yediklerinizin kan grubunuza göre kimyasal reaksiyonlara girdiğini öne sürüyor. Ancak araştırmalar kan grubunun hiçbir şekilde kilo ile bağlantılı olmadığını kanıtlıyor. Bilimsel olarak açıklanamayan bu diyet, özellikle belirli kan grupları için çok sınırlayıcı olabiliyor.