BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

Aşk duygusunun ağrı kesici özelliği vardır' diyen Uzm. Hipnoterapist Psikolog Gani Eser, aşkın; duyguların en karmaşığı ve en zor tahlil edileni olduğunu söylüyor

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

''Aşk duygusunun ağrı kesici özelliği vardır'' diyen Uzm. Hipnoterapist Psikolog Gani Eser, aşkın; duyguların en karmaşığı ve en zor tahlil edileni olduğunu söylüyor. Eser’e göre, etkisi altına girenin ruh halini benzersiz biçimde değiştiren aşk, çevreye farklı bir enerji yayılmasına neden oluyor.

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

Ağrı kontrolünde, dokunmanın ve düşünce gücünün etkisini gösteren araştırmalar mevcut. 2010 yılında İngiltere'de yapılan araştırma bunlardan biri. Araştırmaya imza atan Nörolog Dr. Marjolein Kammers, “Yaralandığınızda veya herhangi bir sebepten dolayı ağrınız olduğunda elinizi ağrıyan yerin üzerine koyun, ağrınız hafifleyecektir” diyordu.

Psikolog Gani Eser, aşkın da ağrı kesici özelliğe sahip olduğunu söylüyor. Eser, mutluluk hormonunu harekete geçiren aşkın yarattığı ruh hali ve etkilerine dair şu tespitlerde bulunuyor:

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

“AŞK AĞRI KESİCİ ÖZELLİK GÖSTERİR”

“Yolda yürürken istemsizce gülümseyen birini görürseniz o kişi büyük olasılıkla aşıktır. Çünkü aşk mutluluk hormonunu harekete geçirir. Ayaklar yere basmaz, algı farklılaşır, tolerans seviyesi ya çok yükselir ya da dip yapar. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği vardır aşkın. Beden ve zihin bu keyifli durumu bozabilecek her etkiyi güçlü bir biçimde bertaraf eder. Bir başka insana duyulan aşk anneye, çocuğa, tanrıya karşı hissedilenden farklıdır. Çekim gücü doğal yollardan değildir. İzah edilemez bir bağ kurulur aşık olanla olunan arasında. Diğerlerinden farklı bulmanın, duyguların yoğunlaşmasının nedeni mantıkla açıklanamayacak kadar karmaşıktır.”

Aşkın ağrı kesici özelliği var!

AŞK KARŞILIKLIYSA GÜCÜ KATLANIR, MUTLULUK HORMONLARI TAVAN YAPAR

Uzm. Hipnoterapist Psikolog Gani Eser, özellikle karşılıksız veya platonik aşkın, psikolojik etkilerinin, daha doğrusu psikolojik yıkımının da en az aşk kadar güçlü olduğu görüşünde: “Kişi ‘acaba yaşadığım duygu aşk mı?’ diye soruyorsa cevap olumsuzdur. Aşık olan birey ruh haline bir teşhis koymaya çalışmaz; sadece yaşar. Eğer duygular karşılıklıysa aşkın gücü katlanır. İki kişinin çevresine yaydığı enerji dışarıdan fark edilir. Onlar için dünya durur, gözleri birbirlerinden başka bir şey görmez olur.