BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ASKİMATİK'ten 24 saat su alınabiliyor

4 adet ASKİMATİK'ten 1 Ocak-1 Temmuz tarihleri arasında 120 bin 97 adet su alım işlemi yapıldığı bildirildi.

Abone ol

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından kartlı sayaç kullanıcılarına yönelik Ankara geneline yerleştirilen 4 adet ASKİMATİK'ten 1 Ocak-1 Temmuz tarihleri arasında 120 bin 97 adet su alım işlemi yapıldığı bildirildi.

ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kartlı sayaç abonelerinin 7 gün 24 saat kesintisiz su yükleyebilmelerini sağlayan ASKİMATİK'lerin pilot uygulama olarak ASKİ Genel Müdürlük binasında, Sincan, Keçiören ve Yenimahalle Bölge Müdürlüklerinde başlatıldığı anımsatılarak, ASKİMATİK'ler sayesinde vatandaşların banka ATM'lerinin işlem yapar gibi kiosklardan kartlı sayaçlarına su yükleyebildikleri bildirildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği pilot uygulamada, 4 adet kiosktan 1 Ocak-1 Temmuz tarihleri arasında toplam 120 bin 97 adet su alımı işlemi gerçekleştiği, bunun yüzde 20'lik kısmının ise akşam saat 19.00'dan sonra yapıldığı ifade edildi. 10 adet daha yeni kioskun daha Ankara geneline yerleştirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Yeni devreye giren ASKİMATİK'lerle birlikte Genel Müdürlüğümüzde, Sincan ve Etimesgut Bölge müdürlüklerimizde 2'şer adet, Gölbaşı, Mamak, Çankaya, Altındağ, Batıkent, Çayyolu, Keçiören ve Yenimahalle Bölge müdürlüklerimizde ise 1'er adet olmak üzere Ankara genelinde 14 adet kiosk hizmet vermektedir. Projenin daha sonraki aşamasında, mekanik sayaç abonelerinin faturalarının da ASKİMATİK'lerden tahsil edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca yeni alınacak kiosklar, büyük iş merkezlerine de yerleştirilerek vatandaşlarımızın bu hizmete daha rahat erişmeleri sağlanacaktır.'