BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Askerlik yeri öğrenme 98/1 şubat 2018 e devlet sorgu ekranı

Şubat 2018 askere gidecek olan 98/1'lerin nerede askerlik yapacağı belli oldu. Askerliğimi nerede yapacağım sorusu yanıt buldu. Şubat ayında askere gidecek olan 98/1 askerlik yeri sorgulama ekranı internethaber'de.

Abone ol

98/1 askere gideceklerin yeri açıklandı. Şubat ayında askerlik yapacak olan binlerce kişi giriş yerlerini merak ediyor. E devlet üzerinden öğrenebilecek olan askerlik yerleri açıklandı mı?

Askerlik yerlerini öğrenmek isteyenlerin heyecanlı bekleyişi başladı; tecilini bozan adaylar da askerlik yerlerinin belli olmasını bekliyor. Askerlik yerleri belli oldu mu? sorusu sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. MSB geçtiğimiz günlerde yayınladığı duyuruda askerlik yerlerinin 12 Ocak 2018 tarihinde e-Devlet üzerinden öğrenileceğini duyurmuştu. Peki, e-Devlet askerlik yerleri belli oldu mu?

E DEVLET ASKERLİK GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU? 2018 Şubat Celp Döneminde askere gidecek olanlar e-Devlet üzerinden askerlik sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. Askere gidecek olan vatandaşların, e-Devlet üzerinden askerlik yerlerini sorgulayabilmeleri için öncelikle e-Devlet şifrelerinin bulunması gerekiyor. e-Devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerinden e-Devlet şifrelerini alabilirler. Daha sonra e-Devlet sistemine T.C Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Ardından ekrana gelen arama kısmına "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" yazın. İlgili kategoriyi açtıktan sonra "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" butonuna tıklayın. Gelen pencerede askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.