BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Askerlik süresi uzun dönem kaç ay oldu TSK yalanı

Askerlik süresi uzatıldı TSK son dakika açıkladı haberi sosyal medyada bir anda yayıldı. Sosyal medyada olay olan iddia göre TSK askerlik süresini 16 aya uzatmıştı. Bu yalan haberin ardından Peki kimlerin askerliği uzayacak, şu an askerlik görevini yerine getirenlerin askerliği uzayacak mı, kimlerin askerlik süresi uzayacak 16 ay askerlik yapacak soruları akıllara takıldı. TSK son açıklaması ile bu iddiaları tamamen yalanladı.

Abone ol

Askerlik süresi uzadı son bilgi TSK'dan son dakika geldi. Uzun dönem askerlik süresi 12 ayken TSK'nın kararı ile 16 aya çıktı haberi yalan çıktı.  

GENELKURMAY HABERİ YALANLADI: Genelkurmay kaynakları ise bu açıklamanın yalan olduğunu açıkladı.

TSK SON KARAR UZUN DÖNEM ASKERLİK 16 AY OLDU YALANI: Uzun dönem askerlik süresi uzatıldı. Genelkurmay Başkanlığı son dakika açıklamayla duyurdu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ''Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' denildi.

Uzun dönem silah altı askerlerin askerlik süreleri uzatıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bununla ilgili flaş bir açıklama geldi. TSK'dan yapılan açıklamada askerlik süresi 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

KISA DÖNEMLERDE DEĞİŞİKLİK YOK: Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.)

ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU OLAĞANÜSTÜ DURUMU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK: Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.