BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Askerlik süresi kısalıyor mu?

Bülent Arınç, 'bedelli askerlik ve askerlik süresinin kısaltılmasına' ilişkin haberler hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Askerlik süresinin kısalması şimdilik gündemde yok.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan ve 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç'a sorulan soruların başında ise yeni bedelli askerlik projesi iddiası ile askerlik süresinin kısalacağı yönündeki iddialardı.

Konunun Bakanlar Kurulu 'nda gündeme gelmediğini söyleyen Arınç, iddialara ise net bir dille nokta koydu.

"Yeni bir bedelli askerlik ve askerliğin süresinin kısalmasına ilişkin bir çalışma yok."

İşte Arınç'ın açıklamalarının satır başları...

BEDELLİ ASKERLİK

Yeni bir bedelli askerlik çalışması yoktur. Bazı eksikler geçici maddelerle tamamlandı. Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikte sözkonusu değildir. TSK asker ihtiyaçları gözönüne alınarak yapılmıştır.Beklediğimiz kadar talep olmadı ama kanun amacına ulaşmıştır. Böyle bir şeye ihtiyaç duyulunce belki 1 belki3 belki 5 sene sonra böyle bir düzenleme yapılabilir.

ASKERLİK SÜRESİ

Bu geçmişten bu yana konuşulan bir konu. Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılmasına ilişkin bir düzenleme yoktur. Subaylar ya da erbaşlar için böyle bir düzenleme yoktur. Ancak TSK 'nın asker ihtiyacı, konjonktür düzenlemeye ilişkin uygun bir ortam oluşursa yeniden düzenlenebilir. Ancak bugün için böyle bir düzenleme yok.

PKK'NIN GERİ ÇEKİLMESİ

28 Aralık'tan bu yana bizim beklediğimiz ve doğru rotada ilereylen bir projedir. Herkes müsterih olsun, Türkiye bir hukuk devleti ve süreci hukuk içinde devam ettireceğiz. Böyle bir sürecin başarıyla sonuçlandığı hem de silahların bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır. Dün çıkıyorlar 4-5 kişi gidiyorlardı, TBMM Başkanının söylediği gibi 'belki de çıkmışlardıR' gibi bir açıklama bizim gündemimizde yok.

MAVİ MARMARA

Tazminatlarla ilgili ikinci görüşme Kudüs'te yapıldı. Müşteşarımızdan bilgi aldım. Bugünkü görüşmeler de olumlu sürmüş. Bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları konusunda kesin bilgilendirme yapamam. Süreç tamamlanınca kamuoyunun bilgisi dahilinde olur.

KESİNTİ YOK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında belediyelerin borçlarına karşılık ödeneklerinden kesinti yapılmayacağını açıkladı.