BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Askerlik süresi kısalacak mı 2016 kaç ay olacak?

Askerlik süresi kısalacak mı sorusunun cevabını Başbakan Binali Yıldırım verdi. 2016 askerlik süresi düşecek mi? Askerlik kaç ay olacak?

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan askerlik süresi kısalıyor mu sorusuna yanıt geldi. 2016 askerlik kaç ay olacak sorusunun cevabı henüz netleşmedi ancak uzun dönemin 10 ay kısa dönemin ise 4 ay olacağı iddia ediliyor.

Başbakan Yıldırım dün, Başbakanlık Resmi Konutu'nda gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Askerlik süresi ile ilgili açıklama yapan Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"KARARINI VERMİŞ DEĞİLİZ"

"Askere, silah altına alma işi devam edecek. Orada bir aidiyet oluşması lazım ama bunun sadece askerlik iklimine alışmak amacıyla olması, onun ötesinde bir rolünün olmaması lazım. Ayrıca değerlendireceğiz; şu anda onun kararını vermiş değiliz. Muhtemelen süreler daha kısalacak, sayı azalacak.

Jandarma dahil, belirli bir takvim içerisinde silah altına alınmış askerlik hizmetini yapan hiçbir askeri, terörle mücadelede, askerlik, güvenlik işinde çalıştırmayacağız. Kadro ihtiyacı azalıyor, harp okulları kapatılıyor, MSB yeniden yapılandırılıyor, uzman orduya geçiliyor."

BAKAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a dayandırılan haberlerde de askerlik süresinin kısalacağı belirtilmişti. Ancak  Milli Savunma Bakanlığı'ndan, "askerlik süresinin kısalacağına" yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında Bakan Fikri Işık'a dayandırılarak, "askerlik süresinin kısalacağına" yönelik haberlerin yer aldığı belirtildi.  Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu haberlerde Sayın Bakan'ın katıldığı televizyon yayınları referans gösterilerek askerliğin kısalacağı bilgisi verilmektedir. Milli Savunma Bakanı Işık, katıldığı canlı yayınlarda askerliğin kısalacağına dair herhangi bir açıklama yapmamış veya askerliğin kısalacağı manasını taşıyan herhangi bir ifadede bulunmamıştır."