BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
GÜNCEL

Askerlik borçlanması ne kadar tutar kaç TL ödenir?

Askerlik borçlanması ne kadar ödenir? Askerlik borçlanması kaç TL tutar? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve görsel makalesinde anlattı.

Askerlik borçlanması için ne kadar ödenmeli? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, sözlü ve görsel makalesinde şu şekilde anlattı:


‘Askerlik borçlanması yaparak, er veya erbaş olarak zorunlu askerlik hizmetinizi yaptığınız süre veya yedek subay okulu’nda geçirdiğiniz süreler SGK hizmetlerine sayılabilmektedir. Peki askerlik borçlanması için cebinizden ne kadar ödemeniz gerekiyor? Askerlik borçlanmasını ne kadar tutar üzerinden yapacağınız size kalmış. Asgari ücret ve asgari ücretin 6,5 katı arasındaki bir tutar üzerinden sizin tercih edeceğiniz tutar ile %32 oranında prim ödüyorsunuz. Yani diyelim ki, 2000 TL’lik tutarı tercih ettiniz. 30 günlük bir hizmet için toplamda 740 TL cebinizden prim ödemeniz gerekiyor. İşte bu şekilde cebinizden ödediğiniz askerlik borçlanmaları sizin ödeme tarihinizden itibaren hizmetinize sayılarak kabul edilmektedir. Ülkemizde asgari ücret tutarı her yıl artmaktadır. Her yıl 1 Ocak’ta veya 1 Temmuz’da artan asgari ücretten dolayı yapacağınız askerlik borçlanmalarının tutarı da artıyor. Yani eğer 31 Aralık’ta askerlik borçlanması dilekçesi verirseniz, 1 Ocak’ta askerlik borçlanması dilekçesi veren kişiye göre asgari ücretin artışı oranında daha az prim ödeyeceksiniz.’

Sitene Ekle
Etiketler