BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Askerlerin zehirlenmesiyle ilgili son dakika gelişmesi

Manisa'da askerlerin yemekten zehirlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 8'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 7 kişi ise serbest bırakıldı.

Abone ol

MANİSA'da kışlada zehirlenmeyle ilgili adliyeye sevk edilen 8 kişi için tutuklama talep edildi. 7 kişi serbest bırakıldı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen cumartesi günü hastaneye kaldırılan 731 askerin yemekten zehirlendiği kesinleşmişti. Savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınanlardan dün adliyeye sevk edilen 25 kişiden 6'sı tutuklanırken, bugün adliyeye sevk edilen 23 kişiden 6 asker serbest bırakılmıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Bakanlıktan son dakika açıklama Manisa'daki askerler neden zehirlendi?

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Hastanelere kaldırılan askerlerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ilk olarak 17 Haziran'da yemek şirketinin Manisa'daki yönetici ve çalışanı 19 kişi gözaltına alındı. Sonraki günlerdeki gözaltılar ile birlikte toplam sayı 48'e yükseldi. Dün adliyeye sevk edilen ilk 25 kişilik gruptan şirketin Genel Müdürü A.T. ile Manisa sorumlusu V.A.G.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 16'sı savcılık tarafından, 3'ü de sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rota yemek kimin? Şirketin sahibi Veysi Avşar meğer...

ASKERLERİN TAMAMI SERBEST KALDI

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan yemeklerin kontrolünden sorumlu subay ve astsubaylar S.Ç., S.Z., O.K.Y., A.Ö., H.Ş. ve A.A. ile yemek şirketinin satın almadan sorumlu müdürü M.A. ile diğer çalışanlar Y.H., C.E., A.Y., E.E., İ.Ü., F.E., S.S., Z.S., F.T., Y.K., H.G., H.Y., M.D., D.Y., K.Ö., S.T. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 23 kişilik ikinci grupta yer alan askerlerin tamamı, savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin adliyedeki işlemleri ise sürüyor.