BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  GÜNCEL

Askerleri taşıyan otobüs yandı

Alibeyköy’de, Burdur Piyade Alayı’na gidecek olan askerleri taşıyan otobüs’te yangın çıktı. Yangının fark edilmesi üzerine askerler dışarı çıkarıldı.

Abone ol

Alibeyköy’de, Burdur Piyade Alayı’na gidecek olan askerleri taşıyan otobüs’te yangın çıktı. Yangının fark edilmesi üzerine askerler dışarı çıkarıldı. Yangın otobüs personeli tarafından söndürüldü, itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı.

Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alibeyköy’deki şehirlerarası otobüs terminalinden Burdur Piyade Alayı’na gidecek olan yolcuları alan otobüs 00.50’de hareket etti. Otobüs henüz TEM Otoyolu’na çıkmadan içerisi dumanla doldu. Yangın çıktığını fark eden personel yaklaşık 80 askeri dışarı çıkardı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına vatandaşlar ve otobüs personeli yangın tüpleri ile müdahale etti. Yangın büyümeden söndürüldü. İtfaiye ekipleri, asker yakınlarının araçlarından oluşan trafik nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandı. Güçlükle olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı.
Henüz yola çıkmadan yolda kalan askerler yangını aşırı eğlenceye bağladı. Otobüs hareket etmeden uzun süre otobüsü salladıklarını itiraf eden askerler, “Henüz yola çıkmadan başımıza bu kaza geldi. Umarız askerliğimiz kolay geçer” diye yaşadıkları olayı mizahi bir dille anlatmaya çalıştı. Otobüs personeli ise, yangının elektrik kontağından çıktığını söyleyerek, “Askerler otobüsü fazla salladı. Bu nedenle elektrik aksanında sorun çıkmış olabilir” şeklinde anlattı. Askerler daha sonra başka bir otobüsle Burdur’a hareket etti.