BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  DÜNYA

Askeri lisede ‘Türkiye’yi nasıl vurursunuz’ dersi!

Rusya’da Savunma Bakanlığı’na bağlı Kamu Konseyi, uluslararası ilişkilerde değişen dengeleri müfredata yansıtmak için yapılması gereken değişiklikleri ele aldı.

Abone ol

Rus gazetesi Kommersant’ın haberine göre, askeri öğrencilere ilerleyen teknolojiyi kapsayan eğitimler verilmesi planlanırken, buna örnek olarak Harb Akademileri’nin başında bulunan Korgeneral Oleg Makareviç, Türkiye ve Letonya’nın aralarında bulunduğu bazı ülkelerdeki askeri üslere saldırı düzenlenen bir simülasyonu hayata geçirdi.

Gazeteye göre Makareviç, artık dört yıl öncesinden farklı bir askeri stratejileri olduğunu belirterek ‘Ukrayna krizi, Kiev’in ABD yanlısı olması, IŞİD terör örgütü tehdidi, Kore’deki istikrarsızlık’ gibi birçok faktörü örnek gösterdi. Korgeneral aynı zamanda eğitimin modernleşmesi gerektiğini; askeri liselerde savaş robotları, insansız hava araçları gibi ileri teknolojilerin öğretileceğini belirtti. Marakeviç’in buna örnek teşkil etmesi amacıyla, Türkiye’nin de arasında bulunduğu ülkelere saldırı düzenlenmesini işleyen bir simülasyonu bizzat kendisi kullandı.