BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Askeri kışlada domuz gribi karantinası

Sivas'taki askeri kışlada domuz gribi karantinası olduğu iddiaları vardı. Ayrıntılar belli oldu. Askeri kışlada 1 askerde domuz gribi tespit edilince TSK önlem aldı.

Abone ol

SİVAS 'da askeri kışlada bir askerde domuz gribi tespit edildi. Asker hemen hastaneye kaldırılırken temas ettiği 78 askerde karantinaya alınıp sağlık kontrolüne gönderildi. TSK'nın attığı bu hızlı adım sayesinde domuz gribinin tüm kışlaya yayılmasının önüne geçildi.

İnternethaber.com'un askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda bir asker rahatsızlanınca domuz gribi virüsü alarmı verildi. Hastaneye kaldırılan askerin tetkiklerinde de 'domuz gribi' tespit edildi.

Bunun üzerine TSK kışlada karantina uygulamasına geçip hızlı bir şekilde askerle temas eden erleri belirledi. Domuz gribi tespit edilen askerin koğuşunda bulunan askerler ile er gazinosunda temas ettiği askerler belirlendi.

78 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI
Toplam 78 kişi 'domuz gribi' olan erle temas ettiği için karantinaya alınıp hastaneye sevkedildi. Hastanede tüm askerlere domuz gribi testleri yapıldı. Askerlerin hiçbirinin virüse maruz kalmadığı ortaya çıkınca rahat bir nefes alındı.

DOMUZ GRİBİ OLAN ASKERİN DURUMU
TSK'nın aldığı hızlı önlem sayesinde domuz gribi riski kışlaya yayılmadan bertaraf edildi. Domuz gribi olan askerin tedavisinin ise hastanede devamm ettiği öğrenildi. Ailesi ile de temasa geçilen askerin durumunun iyi olduğu açıklandı ve hayati riskinin bulunmadığı öğrenildi.

Askeri yetkililer Sivas'daki kışlada başka bir askerde domuz giribi virüsüne rastlanmadığını belirterek 'ailelerin endişe etmesin' bilgisini verdi.