BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  GÜNCEL

Askeri helikopter havada kayboldu!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopter kayboldu. Düştüğü belirlenen helikopterdeki 4 personel şehit oldu.

Abone ol
İzmit'ten Konya'ya hareket eden TSK'ya ait S-70B Sikorsky tipi helikopter kayboldu! Genelkurmay Başkanlığı, askeri helikopterin kalkıştan 7 dakika sonra radardan kaybolduğunu duyurdu. Helikopterden ilk sinyaller saat 20.00'de alınırken, acı haber saat 23.00 sularında geldi. 

İzmit'ten Konya'ya giden Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopter kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Askeri helikopterin, Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü belirlendi.

Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra radarda kaybolan S-70B Sikorsky tipi helikopterin yeri belirlendi. Saat 21.00 sıralarında arama kurtarma ekiplerinin bir bölümünün kaydırıldığı Kartepe'nin kayak merkezi ve otel bölgesinin arka bölümündeki ağaçlarla kaplı olan Karaardıçlı mevkiine helikopterin düştüğü anlaşıldı. Helikopterde bulunan 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşılığı bildirildi.

Saat 22.30 sıralarında Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de olay yerine hareket ettiği öğrenildi. Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da bölgeye giderken, çevrede aramalarını sürdüren diğer ekipler de helikopterin düştüğü yere yönlendirildi



SKORSKY HELİKOPTER DÜŞTÜ FOTOGALERİ

helikopter-dustu.jpg 
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
 
"13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.
 
Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.
 
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.
 
Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."

7 DAKİKA İÇERİSİNDE KAYBOLDU
 
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, Radardan kaybolan helikopterin Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi olduğunu duyurdu. Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, dün saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından havalandığı, 7 dakika sonra saat 12.25'te telsiz irtibatının kesildiği öğrenildi. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri de arama faaliyetine katıldı.

İLK SİNYAL KARTEPE'DEN

Genelkurmay Başkanlığı, saat 19.00 sularında düşen helikoptere ait sinyallerin Kartepe civarından alındı. Arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırılırken enkaza akşam saatlerinde ulaşıldı.
 
2002'DE ALINDILAR
 
TSK'nın envanterine 2002'de giren helikopterlerden 2005 yılında da çok sayıda sipariş edilmişti. S70 B'ler Deniz Kuvvetleri'nde keşif gözetleme maksadının yanı sıra silahlı olarak saldırı amacıyla da kullanılıyor,