BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Askeri cezaevinde tecavüz skandalı!

9’uncu Kolordu Komutanlığı’na bağlı Karskapı Birinci Sınıf Askeri cezaevi’nde meydana gelen tecavüz olayı için mahkeme kararını verdi.

Abone ol

GASP ve hırsızlık suçlarından Erzurum’daki Karskapı 1’nci sınıf Askeri Cezaevi’nde kalan er U.S.’ye tecavüz eden 3 er arkadaş yargılandıkları 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüz, 10 Ağustos 2012 günü 9’uncu Kolordu Komutanlığı’na bağlı Karskapı Birinci Sınıf Askeri cezaevi’nde meydana geldi. İddiaya göre cezaevinde kalan 24 yaşındaki er E.D., yatağına çağırdığı 25 yaşındaki U.S.’ye, 24 yaşlarındaki er arkadaşları F.K. ve V.V. ile tecavüz etti. Kimseye anlatmaması için tehdit edilen U.S., ertesi Sabah yaşananları cezaevindeki komutana bildirdi. Bunun üzerine askeri mahkemeye çıkarılan E.D., F.K. ve V.V. 15 Ağustos 2012 günü tutuklandı. Daha sonra dosya, görevsizlik kararıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 3 er hakkında ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Koğuşta uyumak için yatağa geçtiği sırada E.D.’nin kendisini yanına çağırdığı ileri süren U.S., "E., F. ve V., sırayla tecavüz etti. Tecavüzden sonra bana sigara yaktılar, birlikte sigara içtik. Ertesi gün cezaevinde görev yapan rütbelilere durumu bildirdim" diye konuştu.