BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Askeri casusluk davasında tahliye

İzmir’de, 10’u muvazzaf asker, 15’i tutuklu 357 sanığın yargılandığı, "Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" davasından 5 tahliye kararı...

Abone ol

İzmir’de, 10’u muvazzaf asker, 15’i tutuklu 357 sanığın yargılandığı, "Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" davasından 5 tahliye kararı çıktı.
İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda yapılan duruşmaya 10’u muvazzaf asker olmak üzere 15 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı. Özel Yetkili İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılmasından sonra İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir haftadır görülen davada mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatların taleplerini değerlendiren ara kararını verdi. 33 maddeden oluşan talepler arasında bulunan tahliye istemlerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu muvazzaf asker Engin Özkan, Medin Kuşkan, Saygın Özdemir, Sunay Akkaya ile Ümit Topaloğlu’nu tahliye etti.
Çete lideri olduğu ileri sürülen Bilgin Özkaynak’ın da aralarında bulunduğu 5 sivil ile 5 muvazzaf askerin tahliye istemi reddedildi. Asker sanıkların askeri mahkemede yargılanması konusundaki talepleri reddeden mahkeme heyeti, görevsizlik ve yetkisizlik kararı verilmesi konusundaki talepleri reddetti. Daha önce tahliye edilen 29 sanık hakkında verilen adli kontrol uygulamasının kaldırılması konusunda avukatların yaptığı talebi de reddeden heyet, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkemenin bu kararı, tahliye talebi reddedilen sanıklara şok yaşattı. Salonu dolduran çok sayıda sanık yakını, salondan üzgün ayrıldı.
(İHA)