BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.495,61
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Askeri 28 Şubat'ta kullandılar

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 şubat süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Kamalak, partisinin Çankırı İl Başkanlığı'nın Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen divan toplantısında yaptığı konuşmada, milli görüşün dünya İslam alemine önderlik yapmaya çalıştığı için önünün kesildiğini savundu.

İşçinin, memurun ve halkın isteği doğrultusunda çalışacak iktidarın, partilerinin göreve gelmesiyle mümkün olabileceğini öne süren Kamalak, "28 Şubat'ın gerçek aktörü askerler değil. Asıl aktör holdinglerdir, patronlardır, asker kullanılmıştır. 28 Şubat sürecinde üzerimize tank süren subay nasıl gerçeği bilmiyorsa bugün de halkımız gerçeği bilmiyor" diye konuştu.

Kamalak, zorunlu eğitimde birinci sınıftan itibaren Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"4 4 4 formülünün temeli bize ait. Asıl hüner bundan sonrasında olacak. Mesele çerçeveyi çizmek değil, içini doldurmak. Osmanlıca seçmeli ders olarak verilmeli. İlk 4 yıldan sonra öğrenciler 3 bölüme ayrılmalı. Kur'an Kursu'na gitmek isteyenler kursa, meslek eğitimi almak isteyenler meslek okullarına ve klasik orta öğretim eğitimi almak isteyenler de buraya gitmeli. Üçü arasında geçiş serbest olmalıdır."

İktidarları döneminde resmi tatil günlerinde de değişikliğe gideceklerini belirten Kamalak, "Cuma günlerini resmi tatil yapacağız. Örtüyle ilgili yasakları kaldıracağız. Herkese ifade ve inanç hürriyeti vereceğiz" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.