BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  GÜNCEL

Askere sağlam gitmişti felçli döndü

Edirne’de askerlik görevini yaptığı sırada rahatsızlanan ve komutanlarını hasta olduğuna inandıramadığını iddia eden 23 yaşındaki İhsan Yıld...

Abone ol

Edirne’de askerlik görevini yaptığı sırada rahatsızlanan ve komutanlarını hasta olduğuna inandıramadığını iddia eden 23 yaşındaki İhsan Yıldırım, tedaviye geç kalındığı için felç geçirdi. Belden aşağısı tutmayan Yıldırım, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Edirne Keşan’da 2 yıl önce askerlik görevini yaparken geçirdiği soğuk algınlığı sonrası rahatsızlanan 23 yaşındaki İhsan Yıldırım, tedaviye geç kalındığı için felç geçirdi. İddialara göre, Yıldırım geçirdiği soğuk algınlığının uzun sürmesi üzerine askeriyenin revirine gitti. Revir komutanı Yıldırım’ın iğne yaparak koğuşuna gönderdi. Revirdeki kontrolünün ardından zamanla yürümekte zorluk çekmeye başlayan Yıldırım, nöbet geçirerek bayılmaya başladı. İddialara göre revir komutanı, karakol komutanına Yılmaz’ın durumunun iyi olduğunu ve hasta numarası yaptığını söyledi. Bunun üzerine sık sık bayılıp ağzından köpük gelen Yıldırım, hastalığının üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesinin ardından askeri hastaneye kaldırıldı. Omurilik intihabı olduğu öğrenilen Yıldırım, tedaviye geç kalındığı için felç geçirdi. Tedavi için Ordu’dan İstanbul’a gelen Yıldırım, bir an önce sağlığına kavuşmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

“ARKADAŞLARININ BASKISIYLA HASTANEYE KALDIRILDIM”
Hasta olduğu halde kendisine revir komutanının inanmaması sonucu felç geçirdiğini iddia eden İhsan Yıldırım, “Hastalığım grip olarak başladı. Ateşlenmeye başladım ve idrarımı yapamaz hale geldim. Revire gittim. Revir komutanı benim bir şeyim olmadığını numara yaptığımı söylemiş. Bir süre sonra bilincim kayboldu. Hasta olarak 1 hafta 10 gün askeriyede kaldım. Arkadaşlarım bana yardım ettiler, yemek yedirdiler, banyo yaptırdılar. Arkadaşlarım komutanıma tepki göstermesinin ardından hastaneye kaldırmışlar. Hastaneye kaldırıldığımda çok geç kalınmış. Ağzımdan köpük gelmeye başlamış. Kendime geldiğimde yoğun bakımdaydım kafam oynamıyor, ellerimi kullanamıyordum. 3-4 ay yoğun bakımda kaldım” dedi.

“YÜRÜMEK İSTİYORUM”
Eski haline dönmek için hayırseverlere seslenen acılı genç, “Doktorlar umut olduğunu söylüyorlar. Yürüyebilirmişim. Ben yürümek, tedavi olmak, sağlığıma kavuşmak istiyorum. Buradan hayırseverlere sesleniyorum. Kimseye bağımlı kalmak istemiyorum. Maddi durumun yok. Gelirim yok. Tedaviyi kaldırabilecek durumda değilim. Ordu’da yaşıyorum. Tedavi, için Ordu’dan İstanbul’a geldim” diye konuştu.
İhsan Yıldırım’ın ağabeyi Mustafa Yıldırım ise kardeşinin ihmal sonucu felç geçirdiğini iddia ederek, “Askere giderken sapasağlam gitti. Sapasağlam giden kardeşimi belinden aşağısı felçli bir şekilde bize geri verdiler. Askeriyede durumunu anlatmış. Kendini inandıramamış. Komutanı başka karakola göndereceğini böyle asker istemediğini söylemiş. Bana göre bunların hepsi ihmal. İlk etapta dikkate alınsaydı kardeşim böyle olmazdı. İdrarını yapamadığı halde tedavi edilmemesi ihmal” diye konuştu.
(İHA)