BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

Askerden tutuklamaya jet cevap

Erzincan'da bir üsteğmen ile teğmen tutuklanması heyecan yarattı. İlk açıklama ise askeri savcılıktan geldi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Erzincan'da bir üsteğmen ile teğmenin Askeri Mahkemece tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığınca, Erzincan'da bir üsteğmen ile teğmenin Askeri Mahkemece tutuklanmasının, ''AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'' başlıklı haber hakkında Askeri Savcılıkta devam eden soruşturma ile ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarının temsilcileri tarafından ''Erzincan'da bir teğmenin tutuklanması hakkında'' Askeri Savcılıktan bilgi sorulduğu, bunun üzerine açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Askeri Savcılığımızca 12 Mart 2009 tarihinden itibaren yürütülmekte olan bir soruşturma nedeniyle, mahallinde (Erzincan'da) icra edilen soruşturma sonucunda, bir üsteğmen ve bir teğmenin 17 Haziran 2009 tarihinde Askeri Mahkemece tutuklanmalarına karar verilmiştir.

Bu soruşturmanın, 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetede yayımlanan 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haber hakkında Askeri Savcılığımızda devam eden soruşturma ile ilgisi bulunmamaktadır.''