BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.493,10
HABER /  GÜNCEL

Askerden kaçıp Kobani'de savaştı

Askerden firar edip Kobani'de 3 ay savaştı, evine dönünce yakalandı

Abone ol

İZMİRLİ Servet Özkalsın, Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sırada askeri birliğinden firar edip Suriye'nin Kuzeyi'ndeki Kobani kentine gitti. Firarını ve Kobani'ye gittiğini de, Twitter hesabından "Tekmanlı S.Ö.: Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 aylık askerken firar edip YPG'ye katıldım" diye duyurdu.

Kobani'de 3 ay savaştıktan sonra İzmir'e dönen S.Ö., polisler tarafından yakalanarak askeri birimlere teslim edildi, ardından da tutuklandı.

İzmir'de ailesiyle yaşayan 25 yaşındaki S.Ö., Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda vatani görevini yapmaya başladı. IŞİD'in, Kobani'ye yönelik saldırılarının artmasının ardından 8 ay bulunduğu birliğinden firar etti. İzmir'de ailesinin yanına gelen S.Ö.'nün, ardından da savaşmak için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden sınırı geçip, Suriye'ye Kobani'ye gitti.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Askeri makamların başvurusu üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından S.Ö. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bu karar tüm polis ve jandarma birimlerine gönderildi. Ancak bu sırada, S.Ö., Twitter adresinden 'Tekmanlı S.Ö.: Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 aylık askerken firar edip YPG'ye katıldım' diye yazarak firarını ve Kobani'de savaştığını duyurdu. Kobani'de YPG saflarında savaşanlara yönelik bazı gazetelerde yapılan haberlerde, S.Ö.'ın da anlatıldığı ve ona ait demeçlere yer verdiği de,araştırmalarda ortaya çıktı.

3 AY SAVAŞTI

Kobani'deki YPG saflarında, IŞİD güçlerine karşı 3 ay savaşan S.Ö.'nün, ardından buradan ayrılıp yine Suruç üzerinden yurda girip, tekrar İzmir'deki ailesinin yanına döndüğü saptandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, aldıkları istihbaratları değerlendirerek harekete geçti. Buca İlçesi'nde saklandığı belirlenip adresi tespit edilen S.Ö. yakalandı.

HIRSIZLIK YAPMIŞ

Gözaltına alınan S.Ö.'nün birliğinden hırsızlık yaptığı için bu suçtan da ayrıca arandığı ortaya çıktı. Askeri yetkililere teslim edilen S.Ö., Ankara'ya gönderildi. S.Ö., Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin kararıyla tutuklandı.