BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

Asker Suriyeli kadına tecavüz mü etti valilik açıklama

HATAY Valiliği, bir askerin Suriyeli bir kadına tecavüz ettiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, Sputnik’in gündeme taşıdığı ‘Suriye uyruklu bir kadının bir asker tarafından cinsel saldırıya uğradığı’ iddialarının incelendiği belirtildi.

Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan 21 yaşındaki L.B. adlı Suriyeli genç kadına, bir Türk askeri tarafından tecavüz edildiği iddiaları üzerine Hatay Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Olaya adı karışan görevli hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir'' denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İlk olarak sputniknews.com internet sitesinin duyurduğu olayın 22 Ağustos’ta meydana geldiği iddia ediliyor. İddiaya göre, Suriye'nin Tartus vilayetine bağlı Banyas nüfusuna kayıtlı olan Filistin asıllı Suriyeli L.B., babası ve kardeşiyle birlikte, Almanya'ya gitmek üzere sınırdan kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalıştı. Hatay'ın Yayladağ ilçesine bağlı Güveççi köyü bölgesinin sınır noktasında yakalanan L.B., bir askerin tecavüzüne maruz kaldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Genç kadının babası ise askerler tarafından dövüldüğünü söyledi.

L.B. ve babasının suç duyurusunda bulunması üzerine Yayladağ Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılık Güveççi köy karakolundaki askerlerin ifadesine başvurdu ve Hatay Devlet Hastanesi'ne de yazı yazarak müştekilerle ilgili sağlık raporu istedi.

Haberin duyulmasının ardından Hatay Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, 22 Ağustos'ta Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi civarında, sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışan 20 kişilik bir grubun belirlendiği, müdahale sırasında bu kişilerden 15'inin yakalandığı, 5'nin Suriye tarafına kaçtığı ifade edildi. Bu olaydan üç gün sonra Suriye uyruklu L.B. isimli kadının avukatıyla adli makamlara, cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla asker hakkında şikayette bulunduğu belirtilen açıklamada, “Olaya adı karışan görevli hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir” denildi.