BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Asker havaya ateş açarak durdurabildi

Suriye'de çatışmadan kaçanlar sınıra yığıldı, Türk askerleri havaya ateş açtı.

Abone ol

Mardin 'in Nusaybin İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye 'nin Kamışlı kentine muhaliflerle, Esad askerleri arasında çıkan çatışmadan kaçanlar, mayınlı sınırı geçip Türkiye'ye gelmek isteyince Türk askerleri geniş güvenlik önlemleri alıp, geri dönmeleri için anonslar yaptı. Suriyelilerin ısrarla sınırı geçmek istemeleri üzerine Türk askerleri havaya ateş açtı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Nusaybin'in hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kentinde bu akşam saatlerinde muhaliflerle Suriye lideri Beşar Esad'a bağlı kuvvetler arasında çatışma çıktı. Kamışlı'nın Dibane ve Tartap köylerine muhaliflerin girdiği belirtilirken, bölgede yaşanan çatışmadaki silah sesleri Nusaybin'den duyuldu. Top seslerinde duyulması üzerine bölgede akrabaları bulunan Nusaybinliler, sınır kesimine gelip, olayları uzaktan izlemeye başladı.

SIFIR NOKTASINA KAÇTILAR

Bu sırada muhalifler ile Esat'ın askerleri arasındaki çatışmadan kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık gruplar, Nusaybin ile Kamışlı arasındaki mayınlı bölgeyi geçip Türkiye'ye gelmek için sınırın sıfır noktasına geldi. Sınırda askerler önlemleri artırırken, bölgeye polis ekipleri de sevk edildi. Güvenlik güçleri, Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyelilere anons yaparak, geri gitmelerini istedi. Ancak, Suriyelileri ısrarla gelmek istemesi üzerine Türk askerleri havaya ateş açtı.

Sınırın Nusaybin tarafında asker ve polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri devam ederken, Türkiye'ye geçmek isteyenler ise sınırın karşı tarafında bekleyişlerini sürdürüyor. Bu arada Kamışlı'dan yer yer silah sesleri de geliyor.